Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος: Το video του ολέθρου, όπου ρωσικά Iskander καταστρέφουν τρία HIMARS με ένα χαριστικό χτύπημα ακριβείας

Σοκ και δέος: Το video του ολέθρου, όπου ρωσικά Iskander καταστρέφουν τρία HIMARS με ένα χαριστικό χτύπημα ακριβείας
Μια εικόνα... χίλιες λέξεις οι οποίες αποτυπώνονται και στο βίντεο που δημοσίευσαν οι ίδιοι οι Ρώσοι μετά τον νέο θρίαμβο
Καμία αμφισβήτηση δεν χωρούν πια στις ανακοινώσεις τους ρωσικού Υπουργείου Άμυνας περί κατάρριψης εκτοξευτών HIMARS από Iskander.
Μια εικόνα... χίλιες λέξεις οι οποίες αποτυπώνονται και στο βίντεο που δημοσίευσαν οι ίδιοι οι Ρώσοι μετά τον νέο θρίαμβο.



Όπως ανέφερε το BN, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα ακριβείας σε πυραυλικά συστήματα HIMARS αμερικανικής παραγωγής, τα οποία η Ουκρανία σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει κατά της Κριμαίας, καταστρέφοντας τέσσερις εκτοξευτές και σκοτώνοντας έως και 35 ξένους ειδικούς, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν ομαδικό χτύπημα με όπλα ακριβείας κατά αμερικανικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, τα οποία ήταν προετοιμασμένα για χτυπήματα στην Κριμαία, καθώς και στον τόπο διοικήσεως των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Το υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι το χτύπημα έφτασε στους στόχους του, με αποτέλεσμα την καταστροφή τεσσάρων εκτοξευτών HIMARS και την εξάλειψη έως και 35 ξένων ειδικών.
Επιπλέον, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις μαζί με το πυροβολικό έπληξαν δύο εκτοξευτές από ένα ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300PS και ένα εργαστήριο παραγωγής drone την τελευταία ημέρα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα πυραυλικά στρατεύματα και οι μονάδες πυροβολικού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων εντόπισαν και κατέστρεψαν έναν ανιχνευτή χαμηλού ύψους και δύο εκτοξευτές πυραύλων εδάφους-αέρος S-300PS», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Στόχευσαν επίσης ένα εργαστήριο παραγωγής και μια αποθήκη για UAV κρούσης, καθώς και συγκεντρώσεις εχθρικού προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού σε 134 περιοχές».
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 97 ουκρανικά UAV και αναχαίτισσαν οκτώ βλήματα HIMARS MLRS τις τελευταίες 24 ώρες.

Πανωλεθρία

Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί 626 ουκρανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 277 ελικόπτερα, 27.441 UAV, 542 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 16.536 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.373 οχήματα μάχης MLRS, 11.618 στρατιωτικά οχήματα και 2 ειδικά οχήματα πυροβολικού και όλμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης