Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Zakharova σε ΗΠΑ για το ... «δολοφονικό σχέδιο του Ιράν κατά Trump» - Πόσο ακόμα θα λέτε ξεδιάντροπα ψέματα;

Επίθεση Zakharova σε ΗΠΑ για το ... «δολοφονικό σχέδιο του Ιράν κατά Trump» - Πόσο ακόμα θα λέτε ξεδιάντροπα ψέματα;
«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ήταν οι ΗΠΑ που εξόντωσαν τακτικά ιρανικά κρατικά, πολιτικά και δημόσια πρόσωπα» τονίζει η εκπρόσωπος της Μόσχας
Τα ρεπορτάζ στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με υποτιθέμενη εμπλοκή του Ιράν στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump είναι κραυγαλέο ψέμα, τονίζει σχετικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, στο κανάλι της στο Telegram.
«Πόσο ακόμα μπορείτε να λέτε ψέματα και να το κάνετε τόσο άστοχα; Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι ήταν οι ΗΠΑ που εξόντωσαν τακτικά ιρανικά κρατικά, πολιτικά και δημόσια πρόσωπα. Και όχι μόνο ιρανικά», σημείωσε η διπλωμάτισσα, σχολιάζοντας τα αντίστοιχα δημοσιεύματα στο τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Στις 16 Ιουλίου, το CNN μετέδωσε ότι Αμερικανοί είχαν για εβδομάδες πληροφορίες σχετικά μια απόπειρα δολοφονίας που σχεδίαζε το Ιράν κατά του Trump.
Η μόνιμη αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ απέρριψε αργότερα τις κατηγορίες ότι η Τεχεράνη εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του Trump.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αποστολής, το Ιράν θεωρεί τις κατηγορίες αβάσιμες και προκατειλημμένες, αν και θεωρεί τον Trump ως εγκληματία που πρέπει να δικαστεί και να τιμωρηθεί επειδή διέταξε τη δολοφονία του στρατηγού Qasem Soleimani το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης