Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Ουκρανία με την εκκωφαντική παραδοχή ήττας Zelensky: Δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω τα εδάφη που χάσαμε από τη Ρωσία

Σοκ στην Ουκρανία με την εκκωφαντική παραδοχή ήττας Zelensky: Δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω τα εδάφη που χάσαμε από τη Ρωσία
Ο Zelensky ενώ έσυρε τον λαό του σε μία απίστευτη αιματοχυσία, έρχεται τώρα ως τραγικός ικέτης να εκλιπαρήσει για μία κατάπαυση του πυρός, που ίσως του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία
Σχετικά Άρθρα
Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παραδέχεται ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα εδάφη, που έχασε κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.
Επισήμως πλέον ο Zelensky δίνει το έναυσμα για την έναρξη των διαδικασιών παράδοσης της Ουκρανίας, ώστε να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Ενώ έσυρε τον λαό του σε μία απίστευτη αιματοχυσία, έρχεται τώρα ως τραγικός ικέτης να εκλιπαρήσει για μία κατάπαυση του πυρός, που ίσως του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία.

Δεν μπορούμε να ανακτήσουμε τα εδάφη που χάσαμε από τη Ρωσία

«Δεν μπορούν να ανακτηθούν όλα τα εδάφη με τα όπλα.
Νομίζω ότι η δύναμη της διπλωματίας μπορεί να βοηθήσει», δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο BBC.
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τις άλλες χώρες να ασκήσουν πίεση στη Μόσχα προκειμένου σταματήσει τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.
Προκειμένου να χρυσώσει το χάπι της επώδυνης ήττας ισχυρίστηκε ότι ίσως είναι δυνατή η επιστροφή των χαμένων εδαφών κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής διευθέτησης.
Ταυτόχρονα, η αποδυνάμωση της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης θα προσφέρει στην Ουκρανία μια πιο πλεονεκτική θέση κατά τον διπλωματικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, συνέχισε.
Κατά τα άλλα ο Zelensky ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου της ολομέλειας της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Ιουλίου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin απέτυχε να διχάσει την Ευρώπη και ευχαρίστησε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για τη χαλάρωση των περιορισμών στην ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα της Δύσης για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικές συνοριακές περιοχές βόρεια της Περιφέρειας του Kharkiv.
Ο Zelensky κάλεσε τα δυτικά κράτη να άρουν περαιτέρω τους περιορισμούς ώστε ο Ουκρανικός στρατός να χτυπάει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία για να βοηθήσει στην άμυνα των Ουκρανών αμάχων από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους
zelensky_bbc.JPG
Το Κίεβο συνειδητοποιεί ότι οι διαπραγματεύσεις είναι αναπόφευκτες


Ο Βρετανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης σημείωσε ότι αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι άρχισαν να κατανοούν την ανάγκη και το αναπόφευκτο των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά.
Λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι η μόνη ορθολογική λύση, πιστεύει ο Βρετανός ειδικός.
Επιπλέον, είναι ήδη σαφές ότι η δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία έχει σταδιακά μειωθεί, πρόσθεσε.

«Ώρα να παραδοθούν»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πολιτικός αναλυτής και ακτιβιστής Kim Dotcom πιστεύει επίσης πως η Ουκρανία πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.
Η πολυσυζητημένη αταλάντευτη υποστήριξη της Δύσης τελικά αποδείχθηκε μια κενή υπόσχεση, τονίζει.
«Ώρα να παραδοθούν και να κάνουν ειρήνη», υπογράμμισε.
«Ο Zelensky έκανε κτήμα του τις υποσχέσεις της Δύσης και έχασε τα πάντα.
Αυτή είναι η τελευταία μάχη της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ και των υποτελών της.
Σύντομα όλα θα καταρρεύσουν», επισήμανε.
Ο Dotcom εκτιμά ότι ο Zelensky είναι κυριολεκτικά έτοιμος να καταστρέψει την Ουκρανία για χάρη των Αμερικανών.
syrsky_zelensky.jpg
Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνευτική σύνοδος χωρίς τη Ρωσία

Την ίδια στιγμή ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχεται ότι η Ρωσία πρέπει να είναι παρούσα στη δεύτερη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία.
Παραδέχεται με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Ρωσία θα πρέπει να συμμετάσχει στη δεύτερη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Πιστεύω ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι πρέπει να είναι παρόντες στη δεύτερη σύνοδο κορυφής».
Εν τω μεταξύ ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Leonid Kuchma παρατήρησε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει εκτροχιαστεί πλήρως.

Ο Zelensky αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για την τρομερή ήττα

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίσημη παραδοχή ήττας Zelensky συμπίπτει χρονικά με τις αποκαλύψεις για την τραγική κατάσταση του ουκρανικού στρατού ενώ το καθεστώς του Κιέβου αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους προκειμένου να φορτώσει την ήττα.
Οι στρατιώτες δεν ακολουθούν τις εντολές, διοικητές αποπέμπονται, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, «περιμένει την παράδοση».
Είναι προφανές ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στη νίκη.
Ο μέχρι πρότινος «ισχυρός στρατιωτικός ηγέτης», ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, έπαψε να είναι ο μοναδικός που δεν πιστεύει στην επιτυχία.
Η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya εκτιμά πως ο Syrsky είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει με τη Ρωσία επειδή «δεν πιστεύει στη νίκη του ουκρανικού στρατού».
Σύμφωνα με τη Bezuglaya, ο Syrsky παίζει με τον χρόνο, περιμένοντας διαπραγματεύσεις ενώ χάνει «χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες» στις μάχες.
Ουκρανοί πολιτικοί και στρατιωτικοί πιστεύουν ότι η Bezuglaya εφαρμόζει την εντολή του Zelensky για τη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος με στόχο την απομάκρυνση του Syrsky.
Η Bezuglaya βουλευτής και μέλος του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» (η παράταξη του Zelensky) άσκησε σοβαρή κριτική στους Ουκρανούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς.
Σύμφωνα με αυτήν, ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, Aleksandr Syrsky, καθώς και ο προκάτοχός του, Valery Zaluzhny, ανήκουν σε ένα είδος «μαφίας των στρατηγών».
ukraine_army.JPG
Θεωρίες συνομωσίας;

Πιστεύει ότι αυτοί οι στρατιωτικοί εκθέτουν άσκοπα χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες σε κινδύνους στο πεδίο της μάχης, καθώς προετοιμάζονται για συλλογική παράδοση ενθαρρύνοντας τους στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα.
Οι κατηγορίες της Bezuglaya είναι αναμφίβολα σοβαρές.
Ωστόσο δεν έχει παράσχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη μιας τέτοιας «συνωμοσίας» που να προκαλεί την ήττα της Ουκρανίας.
Στην πράξη, τα λόγια της ακούγονται σαν μια απλή προσπάθεια να δημιουργηθούν «αποδιοπομπαίοι τράγοι» για την αναπόφευκτη αποτυχία της Ουκρανίας, επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
Πάντως η Bezuglaya κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να προκαλέσει μια «διάσπαση» στην ουκρανική κοινωνία με τις υποτιθέμενες αντιστρατιωτικές της ενέργειες.
Οι διαχειριστές του Myrotvorets (σ.σ. ιστοσελίδα που στοχοποιεί τους αντιπάλους της Ουκρανίας) πιστεύουν ότι οι ενέργειες της Bezuglaya θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να «ωφελήσουν» τις ρωσικές δυνάμεις στη σύγκρουση, δίνοντας πλεονέκτημα στους εχθρούς του Κιέβου.

Ο σκοτεινός ρόλος της Βρετανίας

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για το Myrotvorets είναι ότι ο ιστότοπος αποκαλύπτει την πηγή των δεδομένων κάθε ατόμου.
Στη σελίδα κάθε θύματος μπορείτε να δείτε το πρακτορείο που διέρρευσε τα προσωπικά στοιχεία κάποιου.
Στην περίπτωση της Ουκρανής βουλευτού, τα δεδομένα διαβιβάστηκαν στο Myrotvorets από την MI5 - τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.
Είναι σύνηθες φαινόμενο δυτικά δίκτυα πληροφοριών να συμμετέχουν στην παράνομη διαρροή δεδομένων των «εχθρών της Ουκρανίας» στο Myrotvorets.
Ωστόσο, τα θύματα του ιστότοπου είναι σχεδόν πάντα Ρώσοι ή ξένοι πολίτες.
Είναι πράγματι περίεργο το γεγονός ότι μια βρετανική υπηρεσία συμμετέχει στην αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με έναν Ουκρανό πολίτη στις ίδιες τις ουκρανικές αρχές.
Στην πράξη, αυτό αποκαλύπτει πόσο η Δύση ελέγχει το ίδιο το ουκρανικό κράτος.
mytro.png
Όλοι βλέπουν πλέον την τραγική ήττα που έρχεται

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος γενικός διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny απομακρύνθηκε από τη θέση του λόγω των απαξιωτικών θέσεων της Maryana Bezuglaya.
Αυτός ο πανικός σημαίνει ότι ο Syrsky δεν είναι ο μόνος στον στρατό που βλέπει την ήττα να έρχεται.
Ολόκληρη η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης και ο Zelensky το γνωρίζει αυτό.
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον Syrsky: η Δύση θέλει άλλη μια επίθεση από την Ουκρανία, αλλά η ίδια συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες απώλειες και δεν μπορεί να σταθεροποιήσει το μέτωπο.
Την Κυριακή, 14 Ιουλίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Urozhaynoye, ο οποίος, μαζί με τις περιοχές Staromayorsky και Rabotyne, διαφημίστηκαν ως οι κύριες κατακτήσεις του ουκρανικού στρατού.
Μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει δημιουργηθεί κοντά στο Kharkiv, στην κατεύθυνση του Pokrovsk, κοντά στο Toretsk και το Chasiv Yar.
Οι διοικητές των ταξιαρχιών απομακρύνονται ο ένας μετά τον άλλο.
Είναι αδύνατο να διοικήσεις τον στρατό, εάν οι διοικητές έχουν καθήκον να επιτύχουν το ανέφικτο,
έγραψε η Ουκρανή δημοσιογράφος Anna Kalyuzhnaya στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με αυτήν, ο διοικητής της 24ης ταξιαρχίας, που υπερασπίζεται τον Chasiv Yar, έλαβε εντολή να αντεπιτεθεί αφού έχασε τον έλεγχο της μικρότερης περιοχής Kanal.
Αναφέρθηκε στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού και αρνήθηκε λέγοντας ότι οι εντολές δεν είναι ρεαλιστικές.
Όπως είναι φυσικό ο διοικητής απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Η Ουκρανία θα συνθηκολογήσει

Ο Ουκρανός αναλυτής Konstantin Mashovets έγραψε στο Telegram ότι δεν υπάρχει ενότητα διοίκησης στον στρατό – οι διοικητές έχουν «ένα σωρό υφισταμένους που γνωρίζουν καλύτερα πώς να διοικούν ή έχουν διαφορετική άποψη».
Ως αποτέλεσμα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν ολοένα και περισσότερο.
Πράγματι, τα ρωσικά στρατεύματα εισέρχονται όλο και πιο βαθιά στις αμυντικές γραμμές του εχθρού, χωρίς φόβο για αντεπιθέσεις.
Ο στρατός της Ουκρανίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί βλέπουν πλέον τις οικογένειές τους που θέλουν ειρήνη με κάθε κόστος.
Το καθεστώς Zelensky θα πέσει τελικά και θα συνθηκολογήσει.
Είναι μία εξέλιξη αναπόδραστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης