Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φονικά Ρωσικά αντίμετρα για τους αμερικανικούς πυραύλους στη Γερμανία - Kaliningrad, Λευκορωσία και ... όλεθρος στην Alaska

Φονικά Ρωσικά αντίμετρα για τους αμερικανικούς πυραύλους στη Γερμανία - Kaliningrad, Λευκορωσία και ... όλεθρος στην Alaska
Ένα πιο «προφανές» πιθανό βήμα για τη Μόσχα θα ήταν να «κάνει τη Γερμανία πολύ πιο σημαντικό στόχο για τους ρωσικούς πυραύλους στο μέλλον»
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποσχέθηκε να «επαναξιολογήσει τις απαντήσεις του» στα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν νέες επιθετικές πυραυλικές δυνατότητες στη Γερμανία και θα το κάνει «χωρίς εσωτερικούς περιορισμούς» όσον αφορά  το πότε και πού θα τοποθετηθούν τα όπλα της Μόσχας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ρωσίας.
Ένας κορυφαίος Ευρωπαίος στρατιωτικός παρατηρητής εκθέτει τις επιλογές που έχει στη διάθεση της η Ρωσία.
Η Μόσχα θα έχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών όταν θα κληθεί να απαντήσει στην απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν επιθετικούς πυραύλους κρουζ και υπερηχητικούς πυραύλους Tomahawk στη Γερμανία, λέει ο βετεράνος των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικός και στρατιωτικός παρατηρητής Mikael Valtersson.

Η πρώτη απάντηση θα είναι ευρωπαϊκή - Αξιοποιείται το ρωσικό Kaliningrad

«Αυτή η κίνηση των ΗΠΑ και της Γερμανίας θα αντιμετωπιστεί φυσικά με μια ρωσική απάντηση», είπε ο Valtersson στο Sputnik, εκτιμώντας δε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει με την ανάπτυξη «νέων πυραύλων διπλής χρήσης στην περιοχή του Kaliningrad και ίσως επίσης στη Λευκορωσία».

9f44241829157bdd3e6471a47c7dbc1f_XL.jpg

Αυτό μπορεί να ακολουθηθεί από την τοποθέτηση ρωσικών στρατηγικών πυραύλων στις πρόσφατα αποκατασταθείσες στρατιωτικές ζώνες της Μόσχας και του Λένινγκραντ, σύμφωνα με τον παρατηρητή.
«Με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία μειώνει τον χρόνο που έχει το ΝΑΤΟ να εντοπίσει και να απαντήσει σε μια ρωσική εκτόξευση πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς», εξήγησε ο παρατηρητής.

Στο τραπέζι και το σενάριο του ολέθρου - Πύραυλοι στην Άπω Ανατολή ή την Alaska

«Άλλες επιλογές θα ήταν η ανάπτυξη νέων πυραύλων στην Άπω Ανατολή και η Alaska και ίσως έτσι η δυτική ακτή των ΗΠΑ να γίνει στόχος για ρωσικούς πυραύλους [μεσαίου βεληνεκούς]», όπως πιστεύει ο Valtersson.
Μια άλλη δυνατότητα περιλαμβάνει «ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς νότια της Ευρώπης...και κοντά στις ΗΠΑ», εάν μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με έναν ή περισσότερους παραδοσιακούς Ρώσους συμμάχους στη Βόρεια Αφρική ή στη Λεκάνη της Καραϊβικής.
Ένα πιο «προφανές» πιθανό βήμα για τη Μόσχα θα ήταν να «κάνει τη Γερμανία πολύ πιο σημαντικό στόχο για τους ρωσικούς πυραύλους στο μέλλον», τόνισε με νόημα ο Σουηδός αμυντικός παρατηρητής, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν «ένα γεγονός που ανέφεραν πολλά γερμανικά κόμματα» όταν παρέμειναν. σε αντίθεση με την προγραμματισμένη ανάπτυξη πυραύλων των ΗΠΑ.

Σε μόνιμη πολεμική έντασης οι σχέσεις Ρωσίας και Γερμανίας λόγω ΗΠΑ

Ο Valtersson σημείωσε, για παράδειγμα, ότι ενώ το κυβερνών Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η κύρια αντιπολίτευση η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τα σχέδια πυραύλων των ΗΠΑ, η λαϊκιστική δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία, η λαϊκιστική αριστερά Συμμαχία Sarah Wagenknecht και η πιο φιλελεύθερη αριστερά Linke έχουν εκφράσει με σφοδρότητα την αντίθεσή τους στα ρωσικά σχέδια.
Ό,τι και αν καταλήξει να κάνει η Ρωσία, «ένας μεγάλος κίνδυνος» που θα προκύψει από την κίνηση των ΗΠΑ και την επακόλουθη ρωσική απάντηση, προκαλεί αναπόφευκτα μειωμένο χρόνο πτήσης των πυραύλων μέσου βεληνεκούς που τοποθετούνται κοντά στα σύνορα του άλλου - γεγονός που αυξάνει το άγχος και τις εντάσεις και τους κινδύνους της λήψης μιας «βιαστικής απόφασης» από οποιαδήποτε πλευρά, προειδοποίησε ο Valtersson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης