Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα από την Κίνα - Οι ΗΠΑ να μην υπονομεύουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία

Αυστηρό μήνυμα από την Κίνα - Οι ΗΠΑ να μην υπονομεύουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία
Οι ισχυρισμοί των αμερικανικών αρχών σχετικά με την υποστήριξη της Κίνας προς το ρωσικό αμυντικό βιομηχανικό σύμπλεγμα μέσω του εμπορίου δεν έχουν καμία βάση
Η Ουάσινγκτον δεν πρέπει να υπονομεύσει τις κανονικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας, διαμήνυσε μέσω του TASS εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ.
«Το δικαίωμα της Κίνας να συμμετέχει σε κανονικές οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους, δεν θα πρέπει να υπονομεύεται», δήλωσε ο Liu Pengyu, σχολιάζοντας τα λόγια ενός Αμερικανού διπλωμάτη, ο οποίος δήλωσε ότι το Πεκίνο φέρεται να υποστηρίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία, παρέχοντας βοήθεια στη ρωσική αμυντική βιομηχανία, η οποία, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, είχε αποσταθεροποιητικό αποτέλεσμα.

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ

Οι ισχυρισμοί των αμερικανικών αρχών σχετικά με την υποστήριξη της Κίνας προς το ρωσικό αμυντικό βιομηχανικό σύμπλεγμα μέσω του εμπορίου δεν έχουν καμία βάση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
«Οι ΗΠΑ ξεδιπλώνουν πράξη βοήθειας για την Ουκρανία, ενώ διατυπώνουν αβάσιμες κατηγορίες κατά των κανονικών οικονομικών και εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Αυτή η προσέγγιση είναι υποκριτική και ανεύθυνη, στην οποία η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά», δήλωσε ο Liu Pengyu.
Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η Κίνα έχει πάντα υιοθετήσει «μια αντικειμενική και δίκαιη στάση, προωθώντας ενεργά τις ειρηνευτικές συνομιλίες και διευκολύνοντας την πολιτική επίλυση».
«Δεν επιδιώκουμε εγωιστικά οφέλη τροφοδοτώντας τις εντάσεις, ούτε παρέχουμε όπλα σε καμία από τις δύο πλευρές», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης