Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stein (Πράσινοι, ΗΠΑ): Ο Biden ευθύνεται για τον πόλεμο - Χαμένη η Ουκρανία εξ'αρχής, αφανίζεται - Να γίνει ουδέτερη τώρα

Stein (Πράσινοι, ΗΠΑ): Ο Biden ευθύνεται για τον πόλεμο - Χαμένη η Ουκρανία εξ'αρχής, αφανίζεται - Να γίνει ουδέτερη τώρα
Η υποψήφια πρόεδρος των Πρασίνων στις ΗΠΑ πιστεύει ότι η πολιτική της υφιστάμενης κυβέρνησης είναι, στην ουσία, "η άσκηση του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος και η πρόθεσή του να ανοίξει βασικά τις επιχειρήσεις του δημιουργώντας πόλεμο, μετά τον πόλεμο, μετά τον πόλεμο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καθίσουν αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλους ενδιαφερόμενους, δήλωσε η Jill Stein, η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακηρύχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 17/8.
"Πρέπει να αποσυμπιέσουμε αυτή τη σύγκρουση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πρέπει να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλους παίκτες.
Αυτό που ουσιαστικά ήθελε η Ρωσία ήταν η ουδετερότητα της Ουκρανίας.
Αυτό είναι απολύτως απλό", είπε σε μια νέα διάσκεψη που ακολούθησε την υποψηφιότητά της.
"Πρέπει να εμπλακούμε ξανά στη βασική διπλωματία.
Αυτή δεν είναι επιστήμη πυραύλων.

Αυτή είναι βασική διπλωματία.

Είναι μια βασική συζήτηση που θα μπορούσε εύκολα να αποτρέψει μια καταστροφική σύγκρουση εδώ", πρόσθεσε.
Κατά τη γνώμη της, η σύγκρουση «θα είχε αποφευχθεί εύκολα εάν οι ΗΠΑ είχαν καθίσει να διαπραγματευτούν εκ των προτέρων» ή «αν οι ΗΠΑ δεν είχαν σαμποτάρει την ειρηνευτική συμφωνία που συνήφθη λίγο μετά» αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
Πιστεύει επίσης ότι η πολιτική της υφιστάμενης κυβέρνησης είναι, στην ουσία, "η άσκηση του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος και η πρόθεσή της να ανοίξει τις δουλειές του δημιουργώντας πόλεμο, μετά τον πόλεμο, μετά τον πόλεμο.
"Και ο αμερικανικός λαός χρειάζεται να μπει ένα τέλος σε αυτό», είπε.

Να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ουκρανίας

"Είμαστε αντίθετοι στη συνεχιζόμενη ροή όπλων και κεφαλαίων που ρίχνουν λάδι στη φωτιά στην Ουκρανία, αυτός ήταν ένας πόλεμος που είναι χαμένος εξ' αρχής.
Είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, είναι ένας πόλεμος.
Είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων, δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για έναν πόλεμο που αποσκοπεί στην αιμορραγία των πόρων της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι η σύγκρουση «θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί».
"Αυτός είναι ένας πόλεμος που ξεκίνησε βασικά από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Εκείνη την εποχή, οι ΗΠΑ και πολλές χώρες, ξέρετε, βασικά εγγυήθηκαν ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μετακινούνταν ούτε μια ίντσα προς τα ανατολικά μετά την επανένωση της Γερμανίας », είπε εκείνη.
Σύμφωνα με τα λόγια της, «χρειάστηκαν μόνο μερικά χρόνια <…> για να αθετηθεί αυτή η υπόσχεση <…>».

Κάνουμε ότι δεν θέλαμε να μας κάνουν... είμαστε λάθος!

Σχολιάζοντας τον ρόλο των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση, έκανε παραλληλισμούς με την κουβανική πυραυλική κρίση του 1962.
«Θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν μια τρομερή απειλή για να έχουμε πυρηνικά όπλα κοντά στα σύνορά μας», είπε.
"Και αυτό που κάνουμε είναι ακριβώς το αντίστροφο.
Τοποθετούμε πυρηνικά συμβατούς πυραύλους <…> στα σύνορα της Ρωσίας, μέσα σε λίγα λεπτά από τη Μόσχα.
Άρα αυτό είναι τρέλα", εξήγησε ο Stein.
Σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανέλαβαν το προβάδισμα στην κατάργηση πολλών κρίσιμων πυρηνικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της INF, της Συνθήκης για τις Ενδιάμεσες Πυρηνικές Δυνάμεις», που υπογράφηκε το 1987.

Ποια είναι η υποψήφια πρόεδρος των Πρασίνων

H Stein μια 74χρονη γιατρός και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, ορίστηκε επίσημα ως υποψήφια για την προεδρία του Κόμματος των Πρασίνων για τις επερχόμενες εκλογές κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος το Σάββατο.
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της είναι ο καθηγητής Butch Ware.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου και η κα Stein θα έχει απέναντί της την Αντιπρόεδρο Kamala Harris για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, έναν πρώην πρόεδρο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, τον Donald Trump και τον ανεξάρτητο Robert Kennedy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης