Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί από τις ΗΠΑ αποδείξεις για την υποτιθέμενη παρέμβαση της Τεχεράνης στις προεδρικές εκλογές

Το Ιράν απαιτεί από τις ΗΠΑ αποδείξεις για την υποτιθέμενη παρέμβαση της Τεχεράνης στις προεδρικές εκλογές

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ είπε στο TASS ότι η Τεχεράνη «δεν είχε προθέσεις ή σχέδια να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις»

Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παράσχουν στις ιρανικές αρχές αποδεικτικά στοιχεία για την υποτιθέμενη ανάμειξη της Τεχεράνης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον θεωρεί δικαιολογημένες τις κατηγορίες της, ανέφερε σε δήλωση η μόνιμη αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.
«Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι.
Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αληθινή σε αυτόν τον ισχυρισμό, θα πρέπει να μας παράσχει έγγραφα ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την απάντησή μας", ανέφεραν.
Νωρίτερα, το Γραφείο του Διευθυντή των Εθνικών Πληροφοριών (ODNI), του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) και της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι το Ιράν φέρεται να προσπάθησε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, πραγματοποιώντας επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά των κεντρικών εκστρατειών του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία Donald Trump και της υποψήφιας των Δημοκρατικών, αντιπροέδρου Kamala Harris.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η Τεχεράνη «μέσω της κοινωνικής μηχανικής και άλλων προσπαθειών επιδίωξε πρόσβαση σε άτομα με άμεση πρόσβαση στις προεδρικές εκστρατείες και των δύο πολιτικών κομμάτων».
Τον Αύγουστο, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στο TASS ότι διερευνά μια κυβερνοεπίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε το Ιράν στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του Trump.
Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ είπε στο TASS ότι η Τεχεράνη «δεν είχε προθέσεις ή σχέδια να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις» και επεσήμανε ότι οι ιρανικές αρχές δεν παρενέβησαν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης