Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματοχυσία στο Kursk με 4.130 νεκρούς Ουκρανούς και εμπλοκή ΗΠΑ - Ρωσική επέλαση σε Donbass, Toretsk - Κόλαση στο Ternopil

Αιματοχυσία στο Kursk με 4.130 νεκρούς Ουκρανούς και εμπλοκή ΗΠΑ - Ρωσική επέλαση σε Donbass, Toretsk - Κόλαση στο Ternopil
Παταγώδης ήττα των Ουκρανών στο Kursk - O Zelenksy μετρά μέρες στην ουκρανική ηγεσία
(upd19) Μετά από 14 ημέρες απίστευτης αιματοχυσίας με παραπάνω από 4.130 νεκρούς στρατιώτες μόνο στην περιοχή του Kursk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν καμία στρατηγική νίκη στο ρωσικό έδαφος.
Το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να σπάσει τη ρωσική άμυνα των συνόρων ακριβώς προς την κατεύθυνση της Sudzha και να επιτύχει μόνο κάποια στιγμιαία κέρδη.
Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η μοναδική «νίκη» της Ουκρανίας, η οποία «γεμίζει» τα μέσα ενημέρωσης με παλιά βίντεο των πρώτων ημερών των επιχειρήσεων στα ρωσικά σύνορα, προσπαθώντας να κρύψει το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν κανέναν τακτικό στρατιωτικό στόχο των επιθετικών τους επιχειρήσεων στην περιοχή του Kursk.
Η δυτική προπαγάνδα καλά κρατεί.
Το δόλιο σχέδιο που φέρει την υπογραφή των ΗΠΑ, απέτυχε παταγωδώς με τον ληγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να μετρά ημέρες στην καρέκλα της διαφθοράς. 
Δεν σταματά να πνίγει όμως στο αίμα τον λαό του.

Την ίδια ώρα, δραματικές είναι οι απώλειες στον στρατιωτικό εξοπλισμό, τον οποίο οι Ρώσοι έχουν ως πρώτο στόχο, πριν «τελειώσουν» οριστικά τους Ουκρανούς.
Οι ναζιστές του Κιέβου έχασαν μάλιστα το κύριο ατού μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης και τώρα προσπαθούν σκληρά να δημιουργήσουν γραμμές άμυνας στους οικισμούς που είχαν καταληφθεί στο παρελθόν.
Στο μέτωπο, τα πληρώματα των ελικοπτέρων Mi-28NM χρησιμοποίησαν αντιαρματικούς πυραύλους για να καταστρέψουν συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει όλο και πιο γρήγορα στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντικές νίκες στην περιοχή του Toretsk, με την ουκρανική «Νέα Υόρκη» να περνά στα χέρια των Ρώσων, μετά από 2 μήνες ισχυρής αντίστασης από τους Ουκρανούς. 
Την ίδια ώρα, σάλο προκαλούν φωτογραφίες από την 
αμερικανική PMC FOG στο μέτωπο του Kursk που αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ με μισθοφόρους στην απόπειρα εισβολής σε ρωσικά εδάφη.

Ο Zelensky, μαριονέτα των ΗΠΑ

Η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ προσπαθούν να διαβεβαιώσουν τους λαούς τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις συνεχιζόμενες ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ρωσική περιοχή του Kursk.
Η Ουάσινγκτον παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, με βασικό κανόνα ότι «τα κέρδη της μαριονέτας σου είναι δικά σου, αλλά οι ήττες του είναι μόνο της μαριονέτας».
Το Κίεβο αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, αλλά μόνο αφού ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο ενός μικρού προγεφυρώματος στις ρωσικές συνοριακές περιοχές.
Με τη σειρά τους οι εταίροι του Κιέβου μιλούν για να κερδίσουν χρόνο, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια.
Κι αυτό διότι, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να πετύχει τίποτε.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, αυξάνοντας τις στρατιωτικές απώλειες, απειλώντας άμαχους Ρώσους πολίτες. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αιματοχυσία δεν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα συνοριακά μέτωπα.
Οι στρατηγικοί στόχοι που έχει θέσει το Κίεβο στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος παραμένουν ασαφείς. Σύμφωνα με τον διοικητή των ειδικών δυνάμεων Ahmat της Τσετσενίας που επιχειρούν στην περιοχή του Kursk, ο ουκρανικός στρατός σχεδίαζε να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό του Kursk μέχρι τις 11 Αυγούστου. Έπειτα από αυτό, το Κίεβο θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα από θέση ισχύος.

Το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς

Ωστόσο, το σχέδιο αιφνιδιαστικού πολέμου του Zelensky απέτυχε.
Ως αποτέλεσμα, οι στρατηγικές εφεδρείες του ουκρανικού στρατού που είναι επειγόντως απαραίτητες για να σταματήσουν τις ρωσικές προόδους στο Donbass, καταστρέφονται κοντά στα σύνορα.
Μια άλλη αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων, που διεξάγεται αποκλειστικά χάρη στις δυτικές στρατιωτικές προμήθειες, την εκπαίδευση, την αναγνώριση και τον συντονισμό, μπορεί να μετατραπεί σε μια ακόμη αιματηρή ήττα. Θα είναι ένα βαρύ πλήγμα για το καθεστώς του Κιέβου, καθώς και για τους δυτικούς προστάτες του.

H καταστροφή των Ουκρανών στο Kursk σε αριθμούς - Νεκροί 4.130 στρατιώτες 

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν σε 14 ημέρες στο Kursk, 
περισσότερους από 4.130 στρατιωτικούς, 58 άρματα μάχης, 27 οχήματα μάχης πεζικού, 50 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 299 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 131 αυτοκίνητα, 27 πυροβολικά, 5 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 7 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS και 1 MLRS MLRS, 6 σταθμούς για τον EW, 4 μονάδες μηχανικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 2 οχημάτων μηχανικής εκκαθάρισης και 1 εγκατάσταση εκκαθάρισης ναρκών UR-77.

Επικίνδυνη εμπλοκή ΗΠΑ: «Τα αγόρια στο Kursk» - Η αμερικανική PMC FOG επιτέθηκε στη Ρωσία

Εν τω μεταξύ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι Αμερικανοί μισθοφόροι συμμετέχουν ενεργά σε εχθροπραξίες στην περιοχή του Kursk, κατά της Ρωσίας.
Η προκλητική εισβολή των Ουκρανών στα ρωσικά σύνορα λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς καθημερινά πια έρχονται νέα στοιχεία για την εμπλοκή των ΗΠΑ στο αλλόκοτο σχέδιο Zelensky.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Forward Observation Group (FOG) δημοσίευσαν μια φωτογραφία σε κοινωνικό δίκτυο στην οποία ποζάρουν υπερήφανα, δίπλα σε ένα τεθωρακισμένο όχημα HMMWV ενώ ήταν μέρος της ομάδας εισβολής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU). 
Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της PMC, η γεωγραφική θέση δείχνει την περιοχή Kursk, γεγονός που επιβεβαιώνει την παρουσία τους στην περιοχή.
Η λεζάντα της δημοσίευσης γράφει μάλιστα: «Τα αγόρια στο Kursk».
Στο κέντρο της φωτογραφίας βρίσκεται ο ιδρυτής της εταιρείας, Derrick Bales, κάτι που προσθέτει περισσότερη αξιοπιστία σε αυτές τις πληροφορίες.

Το πρώτο σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Τα αναδυόμενα στοιχεία για τη συμμετοχή αμερικανικών PMC στην εισβολή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk αποδεικνύουν τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση στην Ουκρανία»,
 ανέφερε σε ένα πρώτο σχόλιο του, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
«Τονίζεται ότι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για υποτιθέμενη μη εμπλοκή της στην επίθεση Ουκρανών νεοναζί, αποδεικνύουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών ως άμεσου συμμέτοχου στη σύγκρουση και στα κακόβουλα σχέδια του Ουκρανού Προέδρου», αναφέρεται στο μήνυμα.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν την ουκρανική... «Νέα Υόρκη» με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στο Novgorodskoye

Το στρατιωτικό προσωπικό της ρωσικής ομάδας του «Κέντρου» επικράτησε της ισχυρής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και απελευθέρωσε έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς στον οικισμό Toretsk και τον στρατηγικά σημαντικό κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης του Novgorodskoye (ουκρανική ονομασία Νέα Υόρκη) στη ΛΔΔ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Πρόκειται για ηχηρή ήττα των Ουκρανών, 2 μήνες μετά την αντίσταση.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, χάρη στις ενεργές επιχειρήσεις των μονάδων στρατευμάτων του Κέντρου η ομάδα στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ηττήθηκε.
Επίσης «ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς στον οικισμό Toretsk και ο στρατηγικά σημαντικός κόμβος επιμελητείας του Novgorodskoye απελευθερώθηκε» καταλήγει η ενημέρωση του Υπουργείου.
Η συγκεκριμένη ρωσική επιτυχία στο πεδίο της μάχης αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια του Κρεμλίνου να περικυκλώσει σταδιακά τις καλά οχυρωμένες θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή του Ουγκλεντάρ και του ορυχείου YuzhnoDonbasskaya από την ανατολική κατεύθυνση.

 Οι Ρώσοι κατέρριψαν βόμβα Hammer, 10 πυραύλους HIMARS σε 24 ώρες - Συνολικά 17.345 άρματα μάχης

Τις τελευταίες 24 ώρες, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν μια βόμβα Hammer, 10 βλήματα συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS (MLRS) και 31 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν μια κατευθυνόμενη βόμβα Hammer γαλλικής κατασκευής, 10 πυραύλους HIMARS αμερικανικής κατασκευής, 31 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 5 από αυτά εκτός ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης έχουν διαλυθεί από τους Ρώσους, 639 αεροσκάφη, 282 ελικόπτερα, 30.192 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 575 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 17.345 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.415 οχήματα μάχης πολλαπλών πυραύλων, πυροβόλα και όλμοι, 24.945 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.

Βαριές ήττες για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ, όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ υφίστανται ήδη βαριές στρατιωτικές απώλειες στο ρωσικό έδαφος.
Τα περισσότερα από τα τεθωρακισμένα οχήματα που πέρασαν τα ρωσικά σύνορα προμηθεύτηκαν από το ΝΑΤΟ.
Περιελάμβαναν τα αμερικανικής κατασκευής Strykers, M113, Bradley, Cougar, τα γαλλικά VAB, τα γερμανικά Marders, τα Husky TSV, τα τουρκικά Cobras, τα ιταλικά Shields κ.λπ. Στις μάχες φέρεται να εντοπίστηκαν επίσης τα πολωνικά Twardy, τα γερμανικά Leopard και τα βρετανικά Challenger.
Μέχρι τις 16 Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 300 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων. Ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά. Μόνο περίπου το 10% από αυτά περιλαμβάνουν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού.
Το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών απωλειών στο ρωσικό έδαφος είναι οχήματα του ΝΑΤΟ. Πολλές μονάδες εγκαταλείφθηκαν από τους Ουκρανούς στρατιώτες και έπεσαν στα χέρια του ρωσικού στρατού ως τρόπαια. Μόνο τις τελευταίες 2 ημέρες, 3 HIMARS MLRS, τουλάχιστον 1 μηχανή φόρτισης και ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού συντήρησης καταστράφηκαν από ρωσικά πλήγματα ακριβείας στην περιοχή Sumy.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ παραμένει σιωπηλό για το ρόλο του στη σφαγή.

Έμειναν κοντά στα σύνορα

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στο ρωσικό έδαφος και αναχαιτίστηκαν προς όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις.
Περιλαμβάνουν τους δρόμους Snagost, Rylsk και Kurchatov.
Έτσι, ο ουκρανικός στρατός δεν είχε επιχειρησιακές επιτυχίες.
Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τις κύριες δυνάμεις που χρειαζόταν να εφοδιαστούν με μεγάλες ενισχύσεις και εξοπλισμό απαραίτητο για πολεμικές επιχειρήσεις.
Όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ανοίξουν νέα μέτωπα και να περάσουν τα ρωσικά σύνορα προς άλλες κατευθύνσεις απωθήθηκαν.
Επιπλέον, η μεγάλη ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Kursk απειλείται επί του παρόντος από μια περικύκλωση.
Ταυτόχρονα, η ένταση των μαχών δεν μειώνεται.
Πλάνα από την περιοχή δείχνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι Ρώσοι διέλυσαν με Su-34 το κέντρο ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Glukhov (Sumy)

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διέλυσαν το διοικητικό προσωπικό και το στρατιωτικό προσωπικό μιας από τις ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Sumy μετά από χτύπημα σε κέντρο ελέγχου και αποθήκη όπλων στο Glukhov.
Οι ανακοινώσεις έγιναν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 20 Αυγούστου, στην περιοχή του οικισμού Glukhov, στην περιοχή Sumy, το πλήρωμα του πολυλειτουργικού υπερηχητικού μαχητικού-βομβαρδιστικού Su-34 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων χτύπησε το κέντρο ελέγχου και την αποθήκη πυρομαχικών της 47ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά και το σημείο ελέγχου της 47ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων καταστράφηκε, ενώ σκοτώθηκαν το διοικητικό προσωπικό και το στρατιωτικό προσωπικό της 47ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ρώσοι πεζοναύτες αιχμαλωτίζουν αρκετούς Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kursk

Στρατιώτες της 810ης Ναυτικής Ταξιαρχίας Πεζικού του Μαύρου Στόλου συνέλαβαν αρκετούς Ουκρανούς στρατιώτες, κατέστρεψαν εννέα μονάδες του εχθρικού εξοπλισμού και κατέλαβαν δύο θωρακισμένα οχήματα μάχης Stryker κατά τη διάρκεια μαχών στην περιοχή Kursk , ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τον στρατό, οι πεζοναύτες σταμάτησαν την προέλαση των ουκρανικών σχηματισμών.
"Κατά τη διάρκεια των μαχών, καταστράφηκαν εννέα μονάδες εχθρικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων θωρακισμένων οχημάτων μάχης Stryker και Kozak, φορτηγού HMMWV, καθώς και μαχητών της 82ης ξεχωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης της Ουκρανίας.
Δύο θωρακισμένα οχήματα μάχης Stryker, ένα θωρακισμένο όχημα Roshel καναδικής κατασκευής και ένα όχημα Cougar κατασχέθηκαν», επεσήμανε το υπουργείο.
Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς, ο εχθρός δεν περίμενε μια τόσο σκληρή απόκρουση.
Το υπουργείο επεσήμανε επίσης ότι μετά από ανεπιτυχείς μετωπικές επιθέσεις, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να παρακάμψει τα ρωσικά μαχητικά, αλλά χάρη στην ευρηματικότητα του διοικητή της ομάδας επίθεσης το σχέδιό τους απέτυχε.
Στη συνέχεια οι πεζοναύτες μπόρεσαν να λάβουν πλεονεκτικές θέσεις για περαιτέρω έλεγχο της κίνησης και καταστροφή του ελαφρού και βαρέως εξοπλισμού του εχθρού.

Οι Ρώσοι με Tornado MLRS διέλυσαν κονβόι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Kusk

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάνοντας χρήση του συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Tornado-S (MLRS) κατέστρεψαν συνοδεία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU) στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ο χειριστής ενός αναγνωριστικού UAV εντόπισε αρχικά ένα εχθρικό κονβόι σε δασική περιοχή... Αφού το συνόδευσε στο χώρο στάθμευσης του και επιβεβαίωσε τη συγκέντρωση του ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού σε αυτήν την περιοχή, οι συντεταγμένες μεταφέρθηκαν στο πλήρωμα του Tornado-S MLRS, το οποίο και εξαπέλυσε χτύπημα ακριβείας.
Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν 3 μονάδες εξοπλισμού της AFU, ενώ σκοτώθηκαν 20 ουκρανοί», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Προέλαση στο Donbass

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει όλο και πιο γρήγορα στην πρώτη γραμμή του Donbass.
Ήδη οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν σημαντικές νίκες στην περιοχή του Toretsk.
Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, κατέστρεψαν ένα μεγάλο ουκρανικό οχυρό και πήραν τον έλεγχο της «Νέας Υόρκης».
Η πόλη που κάποτε μετονομάστηκε από το καθεστώς του Κιέβου μετατρέπεται ξανά σε Novgorodskoe.
Το Zaliznoe που βρίσκεται κοντά έγινε και πάλι Artyomovsk.
Ως αποτέλεσμα αυτού, οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν ερείσματα στο κέντρο της Nelepovka.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση στο Toretsk από πολλές κατευθύνσεις.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σκότωσαν ξένους μισθοφόρους στα προάστια του Κιέβου

Το χτύπημα με πυραύλους πραγματοποιήθηκε σε χώρο συγκέντρωσης ξένων μισθοφόρων στα προάστια του Κιέβου
Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές, πραγματοποιήθηκε χτύπημα σε αποθήκη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με πυρομαχικά και πυροβολικό στο βόρειο τμήμα του Pavlograd στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Ξένοι μισθοφόροι, που δέχθηκαν επίθεση στα προάστια του Κιέβου, υποτίθεται ότι θα διοικούσαν τους νέους στρατιώτες που προήλθαν από επιστράτευση...

Υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων

Οι ουκρανικές άμυνες είχαν φθαρεί στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Μόνο την περασμένη ημέρα, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των Novotoretsk, Zavetnoye, Nikolaevka, Sviridonovka και Krutoy Yar.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από άλλα χωριά της περιοχής.
Ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στη Novogrodovka και κατέλαβαν ένα σημαντικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πλησιάζοντας τα περίχωρα του Selidovo.
Η επικείμενη καταστροφή του μεγάλου αμυντικού κόμβου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει μεγάλη στρατηγική σημασία.
Ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk μπορεί να πέσει και η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει απαραίτητα αποθέματα για να το εξασφαλίσει.

Πανικός στην Ουκρανία: «Αυτόματη εγγραφή» στον στρατό για όλους τους άνδρες 17 έως 25 ετών

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε μια νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όλοι οι πολίτες της χώρας ηλικίας 17 έως 25 ετών θα εγγράφονται αυτόματα για στρατιωτική θητεία , μεταδίδει το ουκρανικό έντυπο «Strana», επικαλούμενο κυβερνητικό διάταγμα.
«Άνδρες ηλικίας 17 έως 25 ετών θα εγγράφονται αυτόματα για να πραγματοποιήσουν στρατιωτική θητεία», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του ουκρανικού μέσου.
Το δημοσίευμα διευκρίνισε ότι αυτό ισχύει, ειδικότερα, για όσους υποβάλλουν αίτηση για ταξιδιωτικά έγγραφα εσωτερικού ή εξωτερικού.
Εάν ένας άνδρας ηλικίας 18-25 ετών που δεν είναι στο μητρώο υποβάλει αίτηση για διαβατήριο, το διαβατήριο θα εκδίδεται μόνο με την προσκόμιση των εγγράφων στρατιωτικής εγγραφής.
Εντωμεταξύ η εγγραφή των στρατεύσιμων θα γίνεται χωρίς ιατρική εξέταση, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.
Υπεθυμίζεται ότι στις 2 Απριλίου του τρέχοντος έτους, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, υπέγραψε νόμο που μειώνει την ελάχιστη ηλικία της θητείας ως μέρος της γενικής επιστράτευσης από τα 27 στα 25 έτη.
Την ίδια μέρα, ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος υπέγραψε νόμο που έθετε ακόμα πιο αυστηρούς όρους σε πολίτες που αιτούνται αναβολής.

Εμφύλιος στη γερμανική κυβέρνηση λόγω Ουκρανίας – Βέτο του Υπ. Οικονομικών για τη βοήθεια

Εμφύλιος φαίνεται ότι επικρατεί στην ήδη εύθραυστη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δέχεται και τα πυρά από πολιτικούς σε όλο το πολιτικό φάσμα, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner έστειλε επιστολή στο υπουργικό συμβούλιο για να ασκήσει βέτο σε νέα στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία.
Σε επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών στις 5 Αυγούστου, ο Lindner είπε ότι οι νέες αιτήσεις για στρατιωτική υποστήριξη θα απορρίπτονταν από το υπουργείο του, εκτός αν βρεθούν πρόσθετα κεφάλαια - επισημαίνοντας τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρώπη ως μια πιθανή πηγή.
Τα υφιστάμενα προγράμματα βοήθειας, τα οποία έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, θα παραμείνουν σε ισχύ, είπε.
Το περιεχόμενο της επιστολής αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, η οποία ανέφερε ότι ο καγκελάριος Olaf Scholz ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών του να εκδώσει την οδηγία.
Η εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας διαπληκτίζεται εδώ και μήνες για τον προϋπολογισμό της, με τον Lindner, τον επικεφαλής των δημοσιονομικά συντηρητικών Ελεύθερων Δημοκρατών, να επιμένει ότι τηρούνται αυστηροί κανόνες για τον δανεισμό.

Βουλευτές ζητούν να πληρώσει η Ουκρανία τη ζημιά που προκάλεσε από τη δολιοφθορά στους NordStream

Επικίνδυνη τροπή παίρνουν πλέον οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ουκρανίας, μετά τις αποκαλύψεις ότι η ηγεσία της Ουκρανίας ήταν πίσω από τη δολιοφθορά στους αγωγούς NordStream.
Η Γερμανίδα βουλευτής, Alice Weidel, ζήτησε μάλιστα από την Ουκρανία να αποζημιώσει τη Γερμανία για τη ζημιά που προκλήθηκε στην οικονομία της ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
«Η οικονομική ζημιά στη χώρα μας που προκλήθηκε από την καταστροφή του Nord Stream που προφανώς διέταξε ο Zelensky - και όχι ο Putin όπως πιστεύαμε - πρέπει να «χρεωθεί» στην Ουκρανία», ανέφερε, συντάσσοντας αρκετούς βουλευτές πίσω από αυτό το αίτημα.
Οι σχέσεις Βερολίνου-Κίεβου πλέον είναι τεταμένες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τη γερμανική Γενική Εισαγγελία για έναν Ουκρανό που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στη δολιοφθορά του αγωγού.

Η κατάσταση στο μέτωπο

Νέα συνδυασμένη επίθεση των Ρώσων φέρνει την κόλαση και καταστρέφει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία

Τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο κύμα επιδρομών στις διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Οι στόχοι περιελάμβαναν αποθήκες καυσίμων, στρατιωτικά αεροδρόμια, κόμβους επιμελητείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλη τη χώρα.
Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας παραδοσιακά κήρυξε άλλη μια ψεύτικη νίκη εναντίον ρωσικών drones και πυραύλων.
Η αεροπορική δύναμη της Ουκρανίας φέρεται να κατέστρεψε 25 από τα 26 ρωσικά UAV, καθώς και έναν στους τρεις πυραύλους Iskander-M, δύο πυραύλους Kh-59.
Ωστόσο, πλάνα καταστροφής και ακόμη και επίσημοι ισχυρισμοί των τοπικών ουκρανικών αρχών αποκάλυψαν τα ψέματα του ουκρανικού στρατού, όπως πάντα.
Συνδυασμένη ρωσική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες εκρήξεις στο Κίεβο, το Σούμι, το Τερνοπίλ. Επλήγησαν επίσης οι περιοχές Dnepropetrovsk, Vinnytsya και Khmelnitsky.
Μια μεγάλη αποθήκη καυσίμων δέχτηκε ρωσική επίθεση στην πόλη Ternopil.
Τα πλάνα που κοινοποιήθηκαν από ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν μεγάλη φωτιά στην εγκατάσταση.
Η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών στον αέρα στο Ternopil αυξάνεται.
Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να κλείσουν τα παράθυρα .
Ρωσικά χτυπήματα ακριβείας επιβεβαιώθηκαν επίσης στο χωριό Κοτέλβα στην περιοχή Πολτάβα.
Η φωτιά καίει μανιωδώς τον οικισμό που μετατράπηκε σε κέντρο επιμελητείας του ουκρανικού στρατού.
Σειρά εκρήξεων σημειώθηκαν και στην πόλη Pokrovsk στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Η πόλη δέχεται ρωσικές επιθέσεις σε τακτική βάση, επειδή είναι ένας άλλος κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές προμήθειες στον ουκρανικό όμιλο που δρα στην πρώτη γραμμή του Donbass.

Στρατιωτική κατάσταση στο Kursk

  • Ουκρανικά χτυπήματα κατέστρεψαν την τελευταία γέφυρα του ποταμού Seim στο χωριό Karyzh.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Κορένεβο.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις κοντά στο Agronom.
  • Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κοντά στο Krasnooktyabrskoe.
  • Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κοντά στο Martynovka.
  • Οι ουκρανικές δυνάμεις προέλασαν κοντά στο Snagost, την Apanasovka και το Byakhovo.
  • Η AFU συνεχίζει τις επιθέσεις κοντά στο Russkoe Porechnoe.
  • Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν κοντά στην Κοσίτσα.
  • Οι ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν στην Otruba.
  • Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Μπόρκι.
  • Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο Krupets.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις κοντά στο Kremyanoe.
  • Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις κοντά στη Malaya Loknya.
Xartis1.JPG
Στρατιωτική κατάσταση στα ουκρανικά μέτωπα
Xartis2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης