Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Οι ΗΠΑ αμφιβάλλουν για την επίσημη εκδοχή της Ουκρανίας για τη συντριβή του F-16

New York Times: Οι ΗΠΑ αμφιβάλλουν για την επίσημη εκδοχή της Ουκρανίας για τη συντριβή του F-16
O Aμερικανικός στρατός δήλωσε στους New York Times ότι οι ερευνητές στις ΗΠΑ και την Ουκρανία εξετάζουν πολλούς διαφορετικούς πιθανούς λόγους για την απώλεια του F-16
Η απώλεια από την Ουκρανία του μαχητικού F-16 δεν σχετίζεται με φιλικά πυρά από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ισχυρίζονται οι New York Times, επικαλούμενες δύο ανώνυμους ανώτερους Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
«Δύο ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι τα φιλικά πυρά πιθανότατα δεν ήταν η αιτία της συντριβής του F-16», γράφουν οι New York Times.
Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει σε τι βασίζεται αυτή η εκτίμηση και επίσης δεν κατονομάζει τις εκδοχές για την συντριβή του F-16.
Την ίδια στιγμή, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε στους New York Times ότι οι ερευνητές στις ΗΠΑ και την Ουκρανία εξετάζουν πολλούς διαφορετικούς πιθανούς λόγους για την απώλεια του F-16.
Ένας ανώνυμος εν ενεργεία πιλότος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εστίασε στα προβλήματα της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σημειώνοντας την εδραιωμένη γραφειοκρατία και την ξεπερασμένη δομή.
Στις 29 Αυγούστου, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε την απώλεια του μαχητικού F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.
Η Wall Street Journal είχε γράψει προηγουμένως ότι το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω λάθους πιλότου.
Βουλευτής της Ουκρανίας δήλωσε ότι το F-16 καταρρίφθηκε από το σύστημα αεράμυνας Patriot των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των μονάδων.
Όπως προκύπτει από τη νεκρολογία του Ουκρανού πιλότου Alexey Mes, σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μάχης.
Μια άλλη εκδοχή είναι ένα ρωσικό χτύπημα στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Starokonstantinov, στην περιοχή Khmelnitsky, όπου χτυπήθηκαν Ουκρανικά αντικείμενα.
Ήδη στις 30 Αυγούστου, ο Zelensky απέλυσε τον γενικό διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι λόγοι της παραίτησης δεν διευκρινίστηκαν, αλλά στις 31 Αυγούστου, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov σχολίασε αυτή την παραίτηση, χαρακτηρίζοντάς την «τυπικές αλλαγές» που δεν σχετίζεται με τη συντριβή του μαχητικού F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης