Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιτριολική επίθεση Medvedev σε Zelensky: «Vade retro Satana...»

Βιτριολική επίθεση Medvedev σε Zelensky: «Vade retro Satana...»
«Πήγαινε πίσω, Σατανά», το ... μεσαιωνικό κάλεσμα του Αναπληρωτή Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας προς τον επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, κατηγόρησε τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, ότι υποστηρίζει απροκάλυπτα την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Kamala Harris, με την επίσκεψή του στην Πενσιλβάνια, λίγους μόλις μήνες προν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.
Όπως σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας στο κοινωνικό δίκτυο X, κατά την άποψή του, η αμερικανική ηγεσία εκφράζει ενεργά τη δυσαρέσκειά της για την παρέμβαση άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης παρέμβασης της Ρωσίας, στις εκλογικές διαδικασίες τους.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο Zelensky, τον οποίο αποκάλεσε τρελό, δεν ντρέπεται να υποστηρίζει την Kamala Harris με την επίσκεψή του σε μία από τις κομβικότερες αμερικανικές πολιτείες.
Μάλιστα εξαπέλυσε μια βιτριολική επίθεση κατά του επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος, επικαλούμενος τη λατινική φράση "Vade retro, Satana!", που μεταφράζεται από τα ευαγγελικά λατινικά ως «Πήγαινε πίσω, Σατανά», για να τονίσει τη θέση του.
Το συγκεκριμένο σχόλιο το δημοσίευσε στα αγγλικά...
Ο Medvedev είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Zelensky δεν έχει πραγματική εξουσία στην Ουκρανία και ότι οι εντολές του δεν πρέπει να ακολουθούνται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε Ουκρανός στρατιώτης που υπακούει στις εντολές των αρχών του Κιέβου διαπράττει έγκλημα πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης