Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ βομβαρδίζει τις «τράπεζες» της Hezbollah στο Λίβανο – Ο ρόλος της Qard al-Hasan

To Ισραήλ βομβαρδίζει τις «τράπεζες»  της Hezbollah στο Λίβανο –  Ο ρόλος της Qard al-Hasan
Προειδοποίηση για εκκένωση των περιοχών
Εκπρόσωπος των IDF Daniel Hagari δήλωσε τη Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 ότι ο στρατός θα εκδώσει το βράδυ της Κυριακής 20 /10 εντολές εκκένωσης σε πολίτες στο Λίβανο για να απομακρυνθούν οι άμαχπο από τις τράπεζες της Hezbollah και άλλες τοποθεσίες που σχετίζονται με τις οικονομικές υποδομές που χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότησή της η λιβανέζικη ομάδα, πριν από τις αεροπορικές επιδρομές.
Τα ΜΜΕ του Λιβάνου ανέφεραν αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό μετά την προειδοποίηση του Ισραηλινού Στρατού ότι θα στόχευαν τοποθεσίες που ανήκουν στην Al-Qard al-Hasan, ένα παρακλάδι της Hezbollah, μια ένωση που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται από την ομάδα ως οιονεί τράπεζα, καθώς και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
«Εκδίδουμε προειδοποιήσεις έγκαιρης εκκένωσης στους κατοίκους του Λιβάνου στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές, για να απομακρυνθούν από τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Hezbollah», επισήμανε ο Hagari.
«Τονίζω εδώ ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της οργάνωσης πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως από αυτές», λέει.
«Θα χτυπήσουμε πολλούς στόχους τις επόμενες ώρες και περισσότερους μέσα στη νύχτα. «Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της οργάνωσης χρησιμοποιώντας ως κάλυψη  πολιτικούς θεσμούς και ενώσεις», συνεχίζει ο Hagari.
«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης