Τελευταία Νέα
Διεθνή

G. Tremonti: Αν είχε γίνει δεκτό το ευρωομόλογο, θα έμπαινε τέλος στην κρίση! Στήριξη και από Juncker

G. Tremonti: Αν είχε γίνει δεκτό το ευρωομόλογο, θα έμπαινε τέλος στην κρίση! Στήριξη και από Juncker
Η ιδέα του προέδρου του eurogroup και Υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Jean – Claude Juncker και του Υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, Giulio Tremonti για το ευρωομόλογο απορρίφθηκε από τη Γερμανία. Ο Ιταλός επέστρεψε στη χώρα του και δήλωσε: “Είμαι αισιόδοξος. Αν είχε γίνει δεκτό το ευρωομόλογο, θα έμπαινε τέλος στην κρίση”.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ιδέα της συλλογικής διαπραγμάτευσης ομολόγων της ευρωζώνης για εξυπηρέτηση χρέους έπεσε στο τραπέζι. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που εμμένουν σ' αυτή θεσμικά στελέχη της Ε.Ε., η πρώτη φορά που απορρίπτουν την ιδέα τόσο απερίφραστα οι Γερμανοί και ίσως η πρώτη φορά που πλησιάζει τόσο πολύ η ανάγκη ενός τέτοιου – του ίδιου ή παρόμοιου – μηχανισμού για την εξεύρεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
Ο Jean – Claude Juncker δεν πτοήθηκε από την αποδοκιμασία που έτυχε η πρότασή του για το ευρωομόλογο και το επαναφέρει στην κουβέντα. “Η Γερμανία έκρινε βιαστικά την πρόθεσή μας. Πρέπει να εξεταστεί η λύση του ευρωομολόγου πολύ προσεκτικά και αν κριθεί μη συμφέρουσα, τότε η Γερμανία ας την απορρίψει”. Στο μεταξύ ο Erkki Liikanen, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας και μέλος της ΕΚΤ, υποστηρίζει ότι το ευρωσύστημα λειτουργεί καλά, θεωρεί όμως ότι πρέπει να αναπτυχθούν σταθεροποιητικοί μηχανισμοί. Συν τοις άλλοις, είναι υπέρ των κυρώσεων σε όποια χώρα ξεφεύγει στα δημοσιονομικά της δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης