Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker προς Ισπανία, Πορτογαλία: Πατήστε... γκάζι στις μεταρρυθμίσεις – Στα μαλακά η Ιταλία

Juncker προς Ισπανία, Πορτογαλία: Πατήστε... γκάζι στις μεταρρυθμίσεις – Στα μαλακά η Ιταλία
Σε δομικές αλλαγές πέρα από τα δραστικά μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να προχωρήσουν Ισπανία και Πορτογαλία για να καθησυχάσουν τις διεθνείς αγορές, εκτιμά ο πρόεδρος του eurogroup, Jean – Claude Juncker.
“Θα πρέπει οι δύο χώρες να ανακοινώσουν τα ακριβή τους σχέδια αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρόκειται να προβούν στη διάρθρωση των εθνικών τους οικονομιών. Όλα αυτά παράλληλα βέβαια με την περιστολή των δημόσιων δαπανών”, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.
“Αν βάλεις σε τάξη το σπίτι σου, δεν έχεις σε τίποτα να φοβάσαι”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Juncker και εκτίμησε ότι η τεταμένη κατάσταση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα καταλαγιάσει αν οι δύο χώρες ανακοινώσουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Ο πρόεδρος του eurogroup έχει ταχθεί υπέρ της έκδοσης κοινού ομολόγου ανάμεσα στα κράτη της ζώνης του ευρώ και δηλώνει ότι “η Ε.Ε. θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα”.
Ενώ διατυπώνει με σαφήνεια την πεποίθησή του ότι οι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου τελικά θα τα καταφέρουν, εξαιρεί την Ιταλία από το κλίμα έντασης. “Δεν θεωρώ δίκαιο και η Ιταλία να τιμωρηθεί από τις αγορές. Τα οικονομικά της Ιταλίας αποτελούν διαφορετική περίπτωση”, τονίζει ο Jean – Claude Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης