Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 0,7% του ΑΕΠ η ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία - Πτώση ζήτησης στις κατοικίες

Στο 0,7% του ΑΕΠ η ανάπτυξη στη Μ. Βρετανία - Πτώση ζήτησης στις κατοικίες
Μικρή επιβράδυνση παρουσίασε η ανάπτυξη της Μεγάλης Βρετανίας για το τρίτο τρίμηνο του 2010. Βρέθηκε στο 0,7% του ΑΕΠ έναντι 0,8% κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Οι επιχειρηματικές συνθήκες για το μήνα Δεκέμβριο στο Νησί εκτιμήθηκαν από τη Bank of England, η οποία εμμένει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 200 δις λιρών Αγγλίας και της διατήρησης των επιτοκίων σε σταθερά επίπεδα.
Η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτηρίζεται σταθερή. Προβληματίζουν όμως οι ανοδικές τιμές στα λιανικά προϊόντα και τις καταναλωτικές υπηρεσίες του τριτογενούς τομέα. Η Bank of England υποβαθμίζει το δομικό πληθωρισμό και ειδικά τις τιμές των κατασκευαστικών προϊόντων και των πρώτων υλών.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας, η παραγωγικότητα στη χώρα βρίσκεται σε άνθηση. Ωρομίσθιο και ημερομίσθιο ενισχύθηκαν ελαφρά.
Εντός του μηνός Δεκεμβρίου παρατηρήθηκε μικρή εντατικοποίηση της επενδυτικής δραστηριότητας αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλεί ικανοποίηση στα στελέχη της Bank of England.
Θετικό εκτιμάται το κλίμα στον κατασκευαστικό κλάδο αλλά θετικότερα κινούνται οι βρετανικές εξαγωγές. Στον αντίποδα, προβληματίζει η αγορά κατοικίας καθώς η ζήτηση για σπίτια μειώθηκε περαιτέρω.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης