Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Boυτιά για το πετρέλαιο - Στο -2,2% και τα 62,32 δολάρια το βαρέλι το WTI

Boυτιά για το πετρέλαιο - Στο -2,2% και τα 62,32 δολάρια το βαρέλι το WTI
Κατά 1,9%, στα 65,18 δολάρια το βαρέλι, διολίσθησε το Brent

Βουτιά για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή 20 Αυγούστου, κατρακυλώντας περίπου κατά 9% σε εβδομαδιαία βάση, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία αναμένεται να πλήξει τη ζήτηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 1,37 δολάρια, ή σχεδόν 2,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 62,32 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.
Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε και το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Οκτωβρίου, διολισθαίνοντας την Παρασκευή κατά 1,27 δολάρια ή 1,9%, στα 65,18 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Σε εβδομαδιαία βάση, το Brent έχασε 7,7% υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.
«Οι ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της ζήτησης και η καθυστέρηση για την επιστροφή σε κάποιας μορφής κανονικότητα τον Σεπτέμβριο ανάγκασαν σε μια "επανεκτίμηση των οικονομικών προοπτικών καθώς οδεύουμε προς τους φθινοπωρινούς μήνες», δήλωσε ο Michael Hewson, αναλυτής στην CMC Markets UK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης