Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αστυπάλαια

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αστυπάλαια
Ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική φάση χρήσης ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είχε παραχωρήσει η Kosmocar στις εταιρείες ενοικίασης του νησιού
Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακές είναι οι εξελίξεις στο πρόγραμμα Αστυπάλαια - Έξυπνο και Αειφόρο Νησί, που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το γκρουπ Volkswagen.
Ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική φάση χρήσης ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είχε παραχωρήσει η Kosmocar στις εταιρείες ενοικίασης του νησιού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ID.3, ID.4 και e-up!, αποτελώντας το 10% των προς ενοικίαση διαθέσιμων αυτοκινήτων, έγιναν ανάρπαστα από τους παραθεριστές, που προτίμησαν να συνδυάσουν διακοπές με την εμπειρία χρήσης ενός ηλεκτρικού μοντέλου.
Σε αυτό συντέλεσε και η χρήση ενός από τους χαρακτηριστικούς μύλους που βρίσκονται στο κέντρο της Χώρας της Αστυπάλαιας, ως σημείου πληροφόρησης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Υπολογίζεται ότι στην καλοκαιρινή περίοδο, περισσότεροι από 600 ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για την ηλεκτροκίνηση μέσα από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Την ίδια στιγμή, οι δυνατότητες δημόσιας φόρτισης που προσφέρονται στην Αστυπάλαια, πληθαίνουν, καθώς έχουν τεθεί σε λειτουργία έξι διπλοί φορτιστές σε κομβικά σημεία του νησιού.
Οι συγκεκριμένοι φορτιστές παρέχουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονη φόρτιση δώδεκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Τέλος, πριν μερικές μέρες, ο δήμος Αστυπάλαιας διοργάνωσε στο λιμάνι του νησιού ανοικτή συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κατοίκων και στην οποία οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη του προγράμματος και να λάβουν απαντήσεις σε θέματα που αφορούσαν την ηλεκτροκίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης