Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,8% στα 106,64 δολάρια το brent - Λόγω των ανησυχιών για νέα εξάπλωση του covid

Πετρέλαιο: Πτώση 0,8% στα 106,64 δολάρια το brent - Λόγω των ανησυχιών για νέα εξάπλωση του covid
Tο αμερικάνικο αργό WTI παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 1,32 δολάρια ή κατά 1,3% στα 101,96 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το άλμα κατά 4% που κατέγραψαν την προηγούμενη μέρα.
Η μείωση των τιμών του πετρελαίου αποδίδεται από τους αναλυτές στην ενίσχυση του δολαρίου και κυρίως στην αύξηση των ανησυχιών ότι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων covid 19 στην Κίνα και σε άλλες χώρες που έχει αρχίσει να οδηγεί σε επιβολή εκτεταμένων περιοριστικών μέτρων θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης, αντισταθμίζοντας τη μείωση της προσφοράς που προκαλείται από την επιβολή των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία.
Το Brent παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 89 cents ή κατά 0,8% στα 106,64 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικάνικο αργό WTI παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 1,32 δολάρια ή κατά 1,3% στα 101,96 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης
Αντίθετα, σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι τιμές του φυσικού αερίου, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον επόμενο γύρο κυρώσεων κατά της Μόσχας από τη Δύση.
Μια απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περαιτέρω μείωση των εισαγωγών ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία αναμένεται να αυξήσει την πίεση στις ΗΠΑ για αύξηση των φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναφέρουν οι αναλυτές.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 32 cents ή 5,6% και σκαρφάλωσε στα 6,032 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.
Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης