Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπια κέρδη 0,2% στο πετρέλαιο Brent, στα 122,27 δολάρια

Ήπια κέρδη 0,2% στο πετρέλαιο Brent, στα 122,27 δολάρια
WTI και Brent άγγιξαν τα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά τους επίπεδα από τις 7 Ιουνίου

Ήπια κέρδη σημείωσαν τα futures του πετρελαίου στις 13 Ιουνίου 2022, διακόπτοντας ένα αρνητικό σερί δύο συνεδριάσεων.
Συγκεκριμένα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 26 σεντς ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 120,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως και τα 117,47 δολάρια.
Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 26 σεντς ή 0,2%, στα 122,27 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά έως και τα 118,93 δολάρια.
WTI και Brent άγγιξαν τα χαμηλότερα ενδοσυνεδριακά τους επίπεδα από τις 7 Ιουνίου.
Στην αγορά πετρελαίου παραμένουν οι ανησυχίες ότι η Κίνα θα επιβάλει σε περισσότερες πόλεις lockdown εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού, ενώ και η εκτίμηση για πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Fed λόγω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού συνετέλεσε στις ενδοσυνεδριακές απώλειες, αφού οι δύο αυτοί παράγοντες επηρεάζουν τη ζήτηση του μαύρου χρυσού.
Προς το τέλος της συνεδρίασης, οι ανησυχίες αυτές φάνηκαν να μετριάζονται, ενώ σύμφωνα με τον Edward Moya, αναλυτής της OANDA, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν από το σήμα της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σφιχτή βραχυπρόθεσμα.
Τα στοιχεία από την EIA έδειξαν ότι οι δαπάνες για την έρευνα και ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2021 ήταν κατά 28% λιγότερες από τον μέσο όρο της πενταετίας 2015-2019 που προηγήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης