Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,9% για το brent, στα 99,34 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,9% για το brent, στα 99,34 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραψε απώλειες της τάξης των 2,37 δολ. ή 2,5%, κλείνοντας στα 92,52 δολ. το βαρέλι.
Πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη 25/8 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το brent αλλά και το αμερικανικό αργό να καταγράφουν τις πρώτες απώλειές τους σε τρεις συνεδριάσεις, εν μέσω προσδοκιών για μια συμφωνία μεγάλων δυνάμεων - Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που μπορεί να ξαναφέρει εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια ιρανικού πετρελαίου στη διεθνή αγορά.
Οι traders αναμένουν επίσης κατά πόσον οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί που συσπειρώνονται στο καρτέλ του OPEC θα αποφασίσουν να περικόψουν την παραγωγή τους για να στηρίξουν τις υψηλές τιμές, στη συνεδρίασή τους σε λίγότερο από δύο εβδομάδες.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, έχασε 1,88 δολ. ή 1,9%, κλείνοντας στα 99,34 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραψε απώλειες της τάξης των 2,37 δολ. ή 2,5%, κλείνοντας στα 92,52 δολ. το βαρέλι.
Brent και WTI είχαν κλείσει την Τετάρτη στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης