Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,1% για το brent, στα 92,38 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 0,1% για το brent, στα 92,38 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 43 σεντς ή 0,5%, στα 85,98 δολ. το βαρέλι.
Με κέρδη έκλεισαν την Πέμπτη 20/10 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, βρίσκοντας στήριξη σε πληροφορίες ότι η Κίνα ετοιμάζεται να χαλαρώσει το πλαίσιο μέτρων κατά της Covid-19 για όσους επισκέπονται τη χώρα.
To παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιου τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησε κατά 3 σεντς ή λιγότερο από 0,1%, στα 92,38 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 43 σεντς ή 0,5%, στα 85,98 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου, το οποίο ήδη είναι το πλέον ενεργά διαπραγματευόμενο συμβόλαιο, έχασε 1 σεντ, κλείνοντας στα 92,38 δολ. το βαρέλι.
Το αργό έχτισε έτσι μόνον εν μέρει (στην αμερικανική όχθη) επάνω στα κέρδη της Τετάρτης, που οφείλονται στην ανακοίνωση της πτώσης των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την ίδια ημέρα την απελευθέρωση άλλων 15 εκατ. βαρελιών από τα Στρατηγικά Πετρελαϊκά Αποθέματα της χώρας, το τελευταίο τμήμα μιας απελευθέρωσης 180 εκατ. βαρελιών την οποία είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης