Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Βουτιά» - 3,8% για το brent, στα 77,69 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: «Βουτιά» - 3,8% για το brent, στα 77,69  δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου έχασε 2,77 δολάρια ή - 3,6% και έκλεισε στα 74,30 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων, καθώς υπερίσχυσαν οι φόβοι για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.
Οι φόβοι αυτοί ενισχύθηκαν από τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία και συγκεκριμένα από τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, οι οποίες εξαιρουμένων των παραγγελιών για αεροπλάνα και αμυντικό εξοπλισμό εμφάνισαν κάμψη, ενισχύοντας τις ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης.
Κι αυτό την ώρα που παραμένουν οι ανησυχίες ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed που έχουν ήδη προαναγγείλλει αρκετοί αξιωματούχοι της, θα πλήξουν τη ζήτηση για καύσιμα πιέζοντας καθοδικά τις τιμές του αργού.
Η σημερινή πτώση των τιμών του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα, μάλιστα, η τιμή του αμερικανικού αργού να χάσει το σύνολο των κερδών που είχε γράψει από τις αρχές Απριλίου όταν ο OPEC+ ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση της παραγωγής του έως το τέλος του έτους.
Το δε Brent που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις 31 Μαρτίου.
Μάλιστα, ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets UK, σε έκθεσή του ανέφερε ότι «με την τιμή να υποχωρεί κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι εν μέσω των ανησυχιών για εξασθένιση της ζήτησης, οι τιμές φαίνεται να βρίσκονται σε πορεία να δοκιμάσουν εκ νέου τα πρόσφατα χαμηλά τους».
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent παράδοσης Ιουνίου έχασε 3,08 δολάρια ή - 3,8% και έκλεισε στα 77,69 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο Ιουλίου, που είναι και το πιο ενεργό, υποχώρησε κατά 2,88 δολάρια ή κατά - 3,6% και έκλεισε στα 77,72 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου έχασε 2,77 δολάρια ή - 3,6% και έκλεισε στα 74,30 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης