Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Άλμα» άνω του 2% στο πετρέλαιο, στα 77 δολ. έκλεισε το Brent

«Άλμα» άνω του 2% στο πετρέλαιο, στα 77 δολ. έκλεισε το Brent
Άνοδος άνω του 2% στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα 8/5 οι τιμές πετρελαίου, θέτοντας τις βάσεις για ανάκαμψη μετά τη «βουτιά» των τριών προηγούμενων εβδομάδων.
Οι τιμές δέχθηκαν ώθηση χάρη στην προσωρινή υποχώρηση της αβεβαιότητας για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.
Ενδεικτικά, Brent και WTI υπέστησαν απώλειες 6,3% και 7% αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα, που ακολούθησαν μία πτώση άνω του 5% το ακριβώς προηγούμενη επταήμερο. Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν πτώση για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Βέβαια, ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank, δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση του πετρελαίου φαίνεται υπερβολική, ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν το Σάββατο ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση και τις αυξημένες προμήθειες ήταν "υπερβολικές".
Σήμερα 8/5, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 2,3% κλείνοντας στα 77,01 δολάρια το βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου, σημείωσε άνοδο 2,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,16 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης