Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με κέρδη συνεχίζει την εβδομάδα το πετρέλαιο – Στο +0,56% και τα 77,44 δολ. έκλεισε το Brent

Με κέρδη συνεχίζει την εβδομάδα το πετρέλαιο – Στο +0,56% και τα 77,44 δολ. έκλεισε το Brent
Ανόδου συνέχεια στο πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Με κέρδη έκλεισαν και τη δεύτερη ημέρα της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, θέτοντας τις βάσεις για ανάκαμψη μετά τη «βουτιά» για το σύνολο των τριών προηγούμενων εβδομάδων.
Ενδεικτικά, Brent και WTI υπέστησαν απώλειες 6,3% και 7% αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα, που ακολούθησαν μία πτώση άνω του 5% το ακριβώς προηγούμενη επταήμερο. Και οι δύο δείκτες αναφοράς σημείωσαν πτώση για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Βέβαια, ο Ole Hansen, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank, δήλωσε ότι η πρόσφατη πτώση του πετρελαίου φαίνεται υπερβολική, ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν το Σάββατο ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση και τις αυξημένες προμήθειες ήταν "υπερβολικές".
Σήμερα 9/5, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε 0,56% κλείνοντας στα 77,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου, κατέγραψε άνοδο 0,75%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,71 δολάρια το βαρέλι.
Να σημειωθεί πως αρχικά οι τιμές κινήθηκαν πτωτικά, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από την Κίνα και έδειξαν ότι οι εισαγωγές υποχώρησαν 16% στα 10,36 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο. Ταυτόχρονα, τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει κοντά σε χαμηλό 40 ετών καθώς ο Λευκός Οίκος έριξε μεγάλες ποσότητες στην αγορά τους προηγούμενους μήνες για να αντιμετωπίσει το ράλι των τιμών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στις 2 Απριλίου, υπενθυμίζεται, ο ΟΠΕΚ+ αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας ότι θα μειώσει την ημερήσια παραγωγή παραγωγή πετρελαίου κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, χρησιμοποιώντας την ισχύ που έχει διαχρονικά το πετρελαϊκό καρτέλ να διαμορφώνει τις τιμές πετρελαίου. Η ετήσια συνάντηση των αρμόδιων υπουργών των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ+ θα λάβει χώρα μέσα στον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης