Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακός Αρμαγεδδώνας τον χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες, η κρίση είναι εδώ - Τρομακτικό έλλειμμα φυσικού αερίου στην ΕΕ

Ενεργειακός Αρμαγεδδώνας τον χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες, η κρίση είναι εδώ  - Τρομακτικό έλλειμμα φυσικού αερίου στην ΕΕ
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινής ωφελείας της Γερμανίας, η E.On, δήλωσε ότι η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι η κατάσταση με τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη θα μπορούσε να επιδεινωθεί αργότερα φέτος
Σχετικά Άρθρα
Το σχέδιο της απεξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο, παρά τη σχετική μείωση των τιμών του φυσικού αερίου το τελαυταίο διάστημα αποτυγχάνει...
Το σοκ στην προσφορά ενεργειακών προϊόντων εξαιτίας των κυρώσεων δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί, ενώ οι συνέπειες για την οικονομία και το κόστος διαβίωσης εξακολουθούν να είναι οδυνηρές ενώ μάλλον βρισκόμαστε στο έλεος του καιρού, όσον αφορά το πόσο χαμηλά θα πέσουν οι θερμοκρασίες – παρά το γεγονός ότι τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα αλλού…
Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη, δήλωσε χαρακτηριστικά την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο πρακτορείο Funke ο Klaus Müller, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γερμανίας.
Παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα αποθήκευσης του φυσικού αερίου καλυτερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, η κρίση απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και ο καιρός θα είναι ο κρίσιμος παράγοντας, δήλωσε ο Müller, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, Bundesnetzagentur.
Από τις 6 Ιουνίου 2023, οι δεξαμενές αποθήκευσης στη Γερμανία ήταν γεμάτες σε ποσοστό 76%, ενώ στην ΕΕ το συνολικό επίπεδο είναι λίγο πάνω από το 70%, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe που δημοσίευσε την προηγουμενη εβδομάδα.
«Εάν όλα πάνε καλά, θα έχουμε καταστήσει πλήρεις τους αποθηκευτικούς χώρους στα τέλη του καλοκαιριού», επισήμανε ο Müller, αναφερόμενος στα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας.
Η ρυθμιστική αρχή είπε στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της ότι «για να διασφαλιστεί η παροχή φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο αποθήκευσης 75% έως την 1η Σεπτεμβρίου».
«Ήταν δυνατό να αποτραπεί έλλειψη φυσικού αερίου τον περασμένο χειμώνα.
Ταυτόχρονα, η προετοιμασία για τον χειμώνα 2023/2024 είναι μια βασική πρόκληση - και οι εξελίξεις σεν επιτρέπυν αισιοδοξία.
Είναι επομένως σημαντικό να εξοικονομηθεί φυσικό αέριο», πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.
Η κατανάλωση φυσικού αερίου της Γερμανίας την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 22 Μαΐου ήταν 23,2% χαμηλότερη από τη μέση κατανάλωση για την περίοδο 2018-2021 και μειωμένη κατά 9% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.
European Natural Gas Prices Jump as LNG Market Shows Signs of Tightening -  BNN Bloomberg
Δεν τελειώσαμε…

Τον περασμένο μήνα, μια από τις κορυφαίες εταιρείες κοινής ωφελείας της Γερμανίας, η E.On, δήλωσε ότι η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι η κατάσταση με τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη θα μπορούσε να επιδεινωθεί αργότερα φέτος.
«Η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της E.On, Marc Spieker, στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του γίγαντα κοινής ωφελείας στις αρχές Μαΐου.
«Σε σύγκριση με το τρέχον περιβάλλον της αγοράς, η πρόβλεψή μας επηρεάζει επίσης την πιθανότητα περαιτέρω επιδείνωσης στο υπόλοιπο του έτους.
Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για να αντιμετωπίσουμε την αστάθεια που αναμένεται να συνεχιστεί», πρόσθεσε ο Spieker.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-06-11_163152.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης