Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση στο πετρέλαιο με φόντο την Κίνα – Διατηρεί τα 75 δολάρια το Brent

Πτώση στο πετρέλαιο με φόντο την Κίνα – Διατηρεί τα 75 δολάρια το Brent
Προς εβδομαδιαίες απώλειες οδεύει μέχρι στιγμής το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα 20/6 οι τιμές πετρελαίου με φόντο την Κίνα, καθώς οι κινήσεις της PBoC αύξησαν τις ανησυχίες για σοβαρή επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και μεγαλύτερη εισαγωγέα «μαύρου χρυσού» παγκοσμίως.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) προχώρησε στη μείωση δύο ακόμη βασικών επιτοκίων δανεισμού, σε μία προσπάθεια να στηρίξει την ανάπτυξη. Ειδικότερα, μειώθηκε το αρχικό επιτόκιο του μονοετούς δανείου κατά 10 μονάδες βάσης από 3,65% και το επιτόκιο αρχικού δανείου πενταετούς διάρκειας κατά 10 μονάδες βάσης από 4,3%.
Την ίδια στιγμή, παρά τις υποσχέσεις του ΟΠΕΚ+ για χαμηλή παραγωγή κατά τη διάρκεια του 2023, υπάρχουν εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για υψηλή ακόμη προσφορά από ορισμένες χώρες του Οργανισμού, όπως το Ιράν.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου έκλεισε με απώλειες 0,3% στα 75,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου WTI (West Texas Intermediate) παράδοσης Αυγούστου -το πιο ενεργό αυτή τη στιγμή- κατέγραψε πτώση 2,2% και έκλεισε στα 70,38 δολάρια το βαρέλι. Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν άνοδο 2,4% και 2,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης