Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος άνω του 4% στο πετρέλαιο για την εβδομάδα

Άνοδος άνω του 4% στο πετρέλαιο για την εβδομάδα
«Στο πράσινο» το πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω περικοπών προσφοράς από Σαουδική Αραβία και Ρωσία, τους δύο μεγαλύτερους πετρελαιοπαραγωγούς στον κόσμο.
Την ίδια στιγμή θετικά λειτούργησαν τόσο τα στοιχεία για υποχώρηση στις ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίων στις ΗΠΑ, όσο και τα στοιχεία της ΕΙΑ για τα αποθέματα πετρελαίου στη χώρα. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια έναντι πτώση 983.000 βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 9,6 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης «βούλιαξαν» με -2,55 εκατ. βαρέλια λιγότερα έναντι μείωσης 1,41 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 603.000 βαρέλια.
Ως αποτέλεσμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε κέρδη 2,9% και έκλεισε στα 73,86 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαΐου. Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 2,6% και διαμορφώθηκε στα 78,47 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου.
Σε επίπεδο εβδομάδας, WTI και Brent σημείωσαν άνοδο 4,6% και 4,1%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης