Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak: Ο ρωσικός ενεργειακός τομέας είναι από τους ισχυρότερους παγκοσμίως – Διαφοροποιούμε τις εξαγωγές μας

Novak: Ο ρωσικός ενεργειακός τομέας είναι από τους ισχυρότερους παγκοσμίως –  Διαφοροποιούμε τις εξαγωγές μας
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για διαφοροποίηση των εξαγωγικών προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, την επέκταση των εταιρικών δεσμών με φιλικά κράτη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης
Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει κρίσιμη σημασία για την εθνική οικονομία, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak με την ευκαιρία της ημέρας των εργαζομένων στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ανάρτησή του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.
«Χάρη στην επί δεκαετίες ευσυνείδητη εργασία των εργαζομένων της βιομηχανίας, ο ρωσικός τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι από τους ισχυρότερους παγκοσμίως.
Η χώρα μας πρωτοστατεί στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και διαθέτει ανεπτυγμένη υποδομή για τη μεταφορά υδρογονανθράκων και τη βασική ενεργειακή έρευνα καθώς και υλικοτεχνική βάση στο πεδίο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», υπογράμμισε ο Novak.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για διαφοροποίηση των εξαγωγικών προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, την επέκταση των εταιρικών δεσμών με φιλικά κράτη και την ανάπτυξη υποσχόμενων τομέων της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετροχημικών.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη υποδομής φυσικού αερίου στις ρωσικές περιοχές για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η ημέρα των εργαζομένων στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου γιορτάζεται στη Ρωσία την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου από το 1965.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης