Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» στο πετρέλαιο, -3,5% και 82 δολ. το Brent – Κάτω από 80 δολ. το WTI

«Βουτιά» στο πετρέλαιο, -3,5% και 82 δολ. το Brent – Κάτω από 80 δολ. το WTI
Ισχυρή πτώση στις τιμές πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν σήμερα 7/11 οι τιμές πετρελαίου, εξαιτίας της τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας που βλάπτει τις προοπτικές για τη ζήτηση, της μειωμένης παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ+ αλλά και των απαισιόδοξων προβλέψεων από την Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η ΕΙΑ αναθεώρησε επί τα χείρω (-1,8%) την πρόβλεψή της για τη μέση τιμή των WTI και Brent το 2024, στα 89,24 δολ. και 93,24 δολ. το βαρέλι αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή, κάνει λόγο για πτώση της ζήτησης «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ, ενώ εκτιμά πως η κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ θα μειωθεί κατά 1% το επόμενη έτος.
Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε την Κυριακή 5/11 ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική περικοπή της κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Δεκέμβριο για να διατηρήσει την παραγωγή γύρω στα 9 εκατ. bpd, δήλωσε πηγή του υπουργείου Ενέργειας. Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει την πρόσθετη εθελοντική περικοπή κατά 300.000 bpd από τις εξαγωγές αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 3,5% στα 82,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 4,3%, κλείνοντας στα 77,37 δολάρια το βαρέλι.
Την περασμένη εβδομάδα, WTI και Brent σημείωσαν συνολικές απώλειες 5,9% και 4,8%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης