Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Σε ιστορικό υψηλό οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα, θα ξεπεράσουν αυτές στη Δυτική Ευρώπη

tags :
Gazprom: Σε ιστορικό υψηλό οι εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα,  θα ξεπεράσουν αυτές στη Δυτική Ευρώπη
Η Gazprom και η CNPC υπέγραψαν τον περασμένο μήνα μια προσθήκη στη σύμβασή τους για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia 1
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Κίνα έχουν φθάσει σε νέο ιστορικό υψηλό εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης, όπως ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023.
Η Chinese National Petroleum Corp. ζήτησε προμήθειες μέσω του Power of Siberia 1 που για άλλη μια φορά υπερέβησαν τις συμβατικές υποχρεώσεις της Gazprom στις 23 Νοεμβρίου, ανέφερε η εταιρεία η ρωσική εταιρεία.
«Η Gazprom προμήθευσε όλες τις ποσότητες που είχαν ζητηθεί και έθεσε νέο ρεκόρ ημερήσιων προμηθειών φυσικού αερίου στην Κίνα», ανέφερε.
Η Gazprom και η CNPC υπέγραψαν τον περασμένο μήνα μια προσθήκη στη σύμβασή τους για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του Power of Siberia 1, η οποία προβλέπει πρόσθετες παραδόσεις έως το 2023, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η Ρωσία στοχεύει να εξάγει 30 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα το επόμενο έτος και τελικά να αυξήσει τις ροές στα 38 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
Οι ξεχωριστές αποστολές μέσω μιας μελλοντικής διαδρομής στην Άπω Ανατολή πρόκειται να φθάσουν άλλα 10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
Η Gazprom βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την προμήθεια έως και 50 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως μέσω του μελλοντικού Power of Siberia 2, αλλά η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί.
Η Gazprom υποστηρίζει ότι προβλέπει τις ροές αερίου από αγωγούς προς την Κίνα να αντιστοιχούν στις ιστορικές της αποστολές προς τη Δυτική Ευρώπη, οι οποίες έχουν υποχωρήσει καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε διαφοροποίηση των ενεργειακών τους εισαγωγών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.
Σημειώνεται ότι η ρωσική εταιρεία πούλησε περίπου 120 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη το 2020.
Gazprom Achieves New Record in 'Power of Siberia' Gas Deliveries
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης