Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο, δεν ικανοποίησε η αύξηση των εισαγωγών στην Κίνα

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο, δεν ικανοποίησε η αύξηση των εισαγωγών στην Κίνα
Στα 82,80 δολάρια έκλεισε το Brent
Σχετικά Άρθρα
Στις απώλειες, αν και οριακές, επέστρεψαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς η άνοδος (5,1% σε ετήσια βάση) των εισαγωγών αργού από την Κίνα το πρώτο δίμηνο του 2024, ήταν κατώτερη των προσδοκιών.
Την πτώση μετρίασαν οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων εντός του 2024, στον απόηχο των ομιλιών του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) Jerome Powell, αλλά και τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για τα αποθέματα «μαύρου χρυσού», που αυξήθηκαν -κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ- με μικρότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε πτώση 0,19% και έκλεισε στα 82,80 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 0,3% κλείνοντας στα 78,93 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI πέτυχαν κέρδη 2,4% και 4,5% αντίστοιχα, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί δύο εβδομάδων. Για το σύνολο του Φεβρουαρίου 2024, Brent και WTI ενισχύθηκαν 2,3% και 3,2% αντίστοιχα, υπενθυμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης