Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δυναμική είσοδος της Μυτιληναίος στην κατασκευή των OCGT και CCGT στην Ευρώπη

Δυναμική είσοδος της Μυτιληναίος στην κατασκευή των OCGT και CCGT στην Ευρώπη

Οι επενδύσεις αποτελούν την γέφυρα για την ενεργειακή μετάβαση

Μεγάλες επενδύσεις στη δημιουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο δρομολογούνται σε πολλές χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς είναι σαφές πλέον πως το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο που θα παίξει το ρόλο της «γέφυρας» στο δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση και την επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Η ραγδαία διείσδυση των ΑΠΕ σε συνδυασμό με το «σβήσιμο» ανθρακικών και λιγνιτικών μονάδων σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύει προκλήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια εφοδιασμού και τη σταθερότητα των ηλεκτρικών συστημάτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση η χρήση του φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, από τη μία πλευρά μειώνει τις εκπομπές ρύπων αφού το φυσικό αέριο είναι σαφώς καθαρότερο καύσιμο από τον άνθρακα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την αναγκαία σταθερότητα στα ηλεκτρικά συστήματα. Έτσι παρά το ότι δεν δηλώνεται επισήμως από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο πλέον η αύξηση της χρήσης του φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή είναι γεγονός, που αποδεικνύεται από τις επενδύσεις που προωθούνται σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης