Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο «σφυρί» 38 ξενοδοχεία στην Αθήνα – Το τίμημα πώλησης και οι επενδυτές - Τι δείχνει η ἐρευνα του bankingnews

Στο «σφυρί»  38 ξενοδοχεία στην Αθήνα – Το τίμημα πώλησης και οι επενδυτές - Τι δείχνει η ἐρευνα του bankingnews
Οι ξένοι επενδυτές στρέφονται για την αγορά ξενοδοχείων στην γειτονική... Τουρκία
Τουλάχιστον 38 ξενοδοχειακές μονάδες έχουν βγει στο σφυρί αυτή την περίοδο στην Αθήνα μέσω εξειδικευμένων διαδικτυακών τόπων μεγάλων μεσιτικών γραφείων, σύμφωνα με έρευνα του bankingnews.gr.
Eκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν -όπου οι περισσότερες προς πώληση μονάδες βρίσκονταν σε υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας (πχ Ομόνοια) -τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά.
Ετσι σύμφωνα με τις αγγελίες αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας πωλούνται 11 ξενοδοχεία.
Ειδικότερα: 1 ξενοδοχειακή μονάδα στην Ακρόπολη, 2 στην Πλάκα, 1 στο Κουκάκι, 1 στο Μεταξουργείο, 1 στον Σταθμό Λαρίσης, 1 στο Γκάζι, 3 στην Ομόνοια και 1 ξενοδοχειακή μονάδα στο Φιλοπάππου.
Ορισμένα ξενοδοχεία εξ αυτών οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να τα πωλήσουν αρκετό καιρό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ξενοδόχοι έριξαν κατά πολύ τις αρχικές τους απαιτήσεις 30% ή και 40%, ωστόσο παραμένουν ακόμη στα αζήτητα.
Οσον αφορά τις τιμές, ξεκινούν από τις 200.000 ευρώ και αγγίζουν τα 6 εκατ ευρώ (στον Σταθμό Λαρίσης).
Επίσης από την έρευνα καταγράφηκαν άλλες 21 μονάδες με έδρα στην Αττική, αλλά εκτός του κέντρου της πρωτεύουσας, οι οποίες έχουν αναρτήσει αγγελίες πώλησης σε εξειδικευμένους διαδικτυακούς τόπους μεσιτικών γραφείων.
Πρόκειται για; 6 μονάδες στον Αλιμο, 1 στην Καλιθέα, 1 στην Αργυρούπολη, 3 στην Γλυφάδα 3 στο Μοσχάτο, 3 στην Καστέλα, 1 στο Νέο Φάληρο και 3 στο κέντρο του Πειραιά.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς οι ξενοδόχοι αναγκάζονται να τα πουλήσουν αφού πλέον τους είναι αδύνατον να τα συντηρήσουν.
Οι πωλήσεις πάντως ξενοδοχείων είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που φαίνεται μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο.
Γνώστες του real estate αναφέρουν στο bankingnews ότι παρά τις ελπίδες των ξενοδόχων να βρεθούν ξένοι αγοραστές για τις μονάδες τους… εκείνοι στρέφονται στην γειτονική Τουρκία ή περιμένουν να πέσουν και άλλο οι τιμές στην Ελλάδα.
 «Όταν κάποιος ζητά πέντε εκατομμύρια ευρώ για ένα ξενοδοχείο που κάνει τζίρο μόλις 200.000 ευρώ ή και λιγότερα δεν θα βρει εύκολα επενδυτή. Αυτό το ξενοδοχείο πρέπει να κάνει τζίρο ενός εκατομμυρίου για να πωληθεί σε αυτή την τιμή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης