Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κορρές - Eπέκταση δραστηριοτήτων στη Λατινική Αμερική - Στρατηγική συνεργασία με Avon Products

Κορρές - Eπέκταση δραστηριοτήτων στη Λατινική Αμερική - Στρατηγική συνεργασία με Avon Products
Η συμφωνία διασφαλίζει στην ελληνική εταιρεία καλλυντικών έσοδα ύψους 8,5 εκατ. ευρώ
Στρατηγική συνεργασία με την AVON Products, για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων Κορρές στη Λατινική Αμερική, συνήψε η ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών.
Η εν λόγω συνεργασία, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι και 14 χρόνια, παρέχει το δικαίωμα στην AVON να αγοράσει μελλοντικά όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας των προϊόντων Κορρές για τη Λατινική Αμερική.
Η συμφωνία διασφαλίζει στην Κορρές έσοδα 8,5 εκατ. ευρώ (11,5 εκατ. δολ.) για τους πρώτους 12 μήνες της συνεργασίας, τα οποία αντιστοιχούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων Κορρές στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε αμοιβές για την υποστήριξη της τοποθέτησης των προϊόντων Κορρές στις χώρες αυτές.
Εν συνεχεία, θα καταβάλλονται δικαιώματα για τη χρήση πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της Κορρές βάσει της πορείας των πωλήσεων, καθώς και αμοιβές για συνεχιζόμενη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.
Σημειώνεται ότι η AVON είναι πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στον χώρο της ομορφιάς και με ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα 11 δισ. δολάρια, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες.
Η Λατινική Αμερική αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό χώρο της AVON, από τον οποίο προέρχεται σχεδόν το 50% των εσόδων της.
Σε δηλώσεις για τη συμφωνία με την Κορρές η Sheri McCoy, Chief Executive Officer της Avon Products, σημείωσε ότι «η Λατινική Αμερική παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική για τη βιομηχανία ομορφιάς και αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων αγορών στο χαρτοφυλάκιο της AVON. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, να αξιοποιήσουμε το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και τις ικανότητές μας για να φέρουμε τις γυναίκες της Λατινικής Αμερικής κοντά στη φιλοσοφία και τα προϊόντα Κορρές».΄
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας, τόνισε ότι «η Λατινική Αμερική υπήρξε ανέκαθεν αγορά υψηλού ενδιαφέροντος για την Κορρές. Έχουμε τώρα μία μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό που υιοθετεί τις αξίες και τη φιλοσοφία μας. Η AVON είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε άλλο ένα υπέροχο ταξίδι. Παράλληλα, η συνεργασία αυτή  μας ενδυναμώνει και μας παρέχει επιπλέον δυνατότητες για την επαύξηση των αναπτυξιακών προοπτικών μας».
Σημειώνεται ότι η εταιρεία Κορρές ίδρυσε τη θυγατρική Κορρές USA Ltd με σκοπό τη διανομή των προϊόντων Κορρές απευθείας στην αμερικανική αγορά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης