Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λαφαζάνης: Στόχος της κυβέρνησης η σωτηρία της ΕΒΖ - Έως τα 25 εκ. ευρώ το κόστος

Λαφαζάνης: Στόχος της κυβέρνησης η σωτηρία της ΕΒΖ - Έως τα 25 εκ. ευρώ το κόστος
"Θέλω να κάνουμε μια σωτήρια παρέμβαση"
Για τη στήριξη της κυβέρνησης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεσμεύτηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ειδικότερα, κατόπιν συνεδρίασης της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους της ΕΒΖ, γνωστοποιήθηκε πως η αποπληρωμή των περσινών οφειλών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης προς τους τευτλοπαραγωγούς και η εξασφάλιση κεφαλαίων κίνησης για την ίδια τη βιομηχανία προκειμένου να επανεκκινηθεί η παραγωγική διαδικασία, θα είναι το πρώτο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Μάλιστα, εκτιμήθηκα πως οι οφειλές της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς ανέρχονται στα 7 εκ. ευρώ, ενώ το κόστος για την επαναλειτουργία της Βιομηχανίας στα 20 – 25 εκ. ευρώ.
«Θέλω να κάνουμε μια σωτήρια παρέμβαση. Να γίνει τώρα το πρώτο βήμα για να μην καταστραφεί ότι υπάρχει. Να πάρουν τα χρήματά τους οι τευτλοπαραγωγοί για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο και επανακκινηθεί η παραγωγική διαδικασία. Στις επόμενες ημέρες θα λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις. Πιστεύω ότι θα βρούμε τα χρήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
«Στόχος τους υπουργείου είναι μια ισχυρή τευτλοκαλλιέργεια, μια ισχυρή βιομηχανία ζάχαρης. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μπορεί να έχει προοπτικές, να είναι αποδοτική, ανταγωνιστική, να μην έχει ελλείμματα. Αν είχε άλλη διαχείριση εδώ και χρόνια, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ», συμπλήρωσε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης