Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα μαζεύει η ΕΒΖ για του Βραζιλιάνους επενδυτές - Η άνοδος της μετοχής και οι ασάφειες που προκύπτουν από το deal

tags :
Τα μαζεύει η ΕΒΖ για του Βραζιλιάνους επενδυτές - Η άνοδος της μετοχής και οι ασάφειες που προκύπτουν από το deal
Η απάντηση της ΕΒΖ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Απάντηση μετά από ένα τριήμερο σερί ανόδου στην μετοχή της, έδωσε χτες η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σχετικά με το επικείμενο deal με βραζιλιάνους επενδυτές που ανακοίνωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Δ. Γιαννακίδηςc (χωρίς ωστόσο να κατονομάζει).
Σε χθεσινή ανακοίνωση της η ΕΒΖ δε διαψεύδει ότι βρίσκεται σε επαφές με το βραζιλιάνικο γκρουπ ωστόσο επισημαίνει ότι «ουδεμία πρόσκληση για υποβολή οποιασδήποτε πρότασης συνεργασίας έχει υποβληθεί από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος».
Την είδηση πάντως είχε σπεύσει να ανακοινώσει την περασμένη Τρίτη ο διεθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Δ. Γιαννακίδης, ο οποίος μίλησε για υπογραφές εντός του Αυγούστου και προκαλώντας αύξηση της μετοχής κατά 50% το τελευταίο τριήμερο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε ότι στο τέλος Αυγούστου αναμένεται να «πέσουν» οι υπογραφές για μία συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και ομίλου εταιρειών με έδρα τη Βραζιλία.
Μάλιστα, τεχνικό κλιμάκιο του βραζιλιάνικου ομίλου βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ.
«Οι πρώτες εντυπώσεις του τεχνικού κλιμακίου είναι άκρως θετικές», σημείωσε ο κ. Γιαννακίδης, επισημαίνοντας πως «προς το παρόν έχουν επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες και εντός των επόμενων ημερών θα βρεθούν σε Πλατύ και Ημαθία, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα μεταβούν και στις εγκαταστάσεις της ελληνικής βιομηχανίας στη Σερβία».
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα ο νομικός και οικονομικός σύμβουλος του βραζιλιάνικου ομίλου εταιρειών προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
«Στόχος των ξένων είναι να επενδύσουν ακόμα και παραπάνω από 50 εκατ. ευρώ στην ΕΒΖ, αφού στα πλάνα τους είναι και η μετατροπή κάποιων εργοστασίων σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης.
Με τη συνεργασία των δύο πλευρών, που αναμένεται αρχικά να είναι πενταετούς διάρκειας, η ΕΒΖ καλείται να λειτουργήσει και ως ενδιάμεσος μεταποιητικός σταθμός για λογαριασμό του ξένου ομίλου, που θα «στέλνει σε εμάς ποσότητες ακατέργαστης ζάχαρης, εμείς θα τη μετατρέπουμε σε λευκή κρυσταλλική και στη συνέχεια θα εξάγεται και στη Ρωσία, όπου έχουν συμφωνία για εξαγωγή 3 εκατ. τόνων ζάχαρης», όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ.
Σημείωσε δε, ότι «η συμφωνία αυτή θα δώσει άλλον αέρα στη βιομηχανία, αφού θα δουλεύουμε οκτώ μήνες τον χρόνο, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ασχοληθούμε και με τα εγχώρια τεύτλα, που ευχόμαστε να πολλαπλασιαστούν».

Η απάντηση της ΕΒΖ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Χτες πάντως η ΕΒΖ προσπάθησε να τα "μαζέψει" σε απάντηση που έδωσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το θέμα.
Όπως ανέφερει η εταιρία:
«Στο πλαίσιο της λειτουργικής αναδιάρθρωσης της EΒΖ ΑΕ και της εκπόνησης σχεδίου επιχειρηματικής δράσης (business plan), εξετάζονται πάσης φύσεως εμπορικές ή άλλες στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνίες.
Υπό το ως άνω πρίσμα, κλιμάκια ομίλου εταιρειών επισκέπτονται τις ημέρες αυτές τις εγκαταστάσεις της EΒΖ ΑΕ και συναντώνται με στελέχη της εταιρείας.
Κατά τα λοιπά και καθορίζοντας στην προσήκουσα διάσταση δηλώσεις που αποδίδονται σε νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας, ουδεμία πρόσκληση για υποβολή οποιασδήποτε πρότασης συνεργασίας έχει υποβληθεί από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος, καθώς επίσης ουδεμίας μορφής δέσμευση υφίσταται για την ΕΒΖ ΑΕ, ενώ το χρονοδιάγραμμα των ως άνω συναντήσεων παραμένει ανοικτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης