Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Profile: Στις 516 χιλ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο του 2015

tags :
Profile: Στις 516 χιλ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο του 2015
Στα 4,08 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών το ίδιο διάστημα
Στις 516 χιλ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Profile το α’ εξάμηνο του 2015, από 282 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.
Παράλληλα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 4,08 εκατ. ευρώ, έναντι 4,49 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2014.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας έκλεισε το α' εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο όμιλος Profile Software παρά την επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας, που επηρέασε τις εγχώριες πωλήσεις.
Στο ίδιο διάστημα, ο όμιλος διεύρυνε την επιτυχημένη παρουσία στο εξωτερικό με νέες συνεργασίες, ενίσχυση του πελατολογίου και ανάπτυξη νέων λύσεων.
Συγκεκριμένα, ο όμιλος παρουσίασε την νέα λύση για διαχείριση επενδύσεων στο cloud στις αγορές της Αγγλίας και Ελβετίας κι ανέπτυξε το δίκτυο των συνεργατών στο εξωτερικό, για να την αντιπροσώπευση των λύσεων του, σε περιοχές όπως η Αφρική και η Ευρώπη, ενώ παρουσίασε το νέο λογότυπο και website.
Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,34 εκατ. ευρώ, ήτοι στα ίδια επίπεδα με το α' εξάμηνο πέρυσι.
Το περιθώριο EBITDA ανήλθε στα ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα του 33%, έναντι 30% στο αντίστοιχο διάστημα του 2014.
Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται στην αύξηση της συνεισφοράς των ίδιων προϊόντων στον κύκλο εργασιών, καθώς και σε νέους πελάτες, από αγορές του εξωτερικού.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 454 χιλ. ευρώ από 348 χιλ. ευρώ, το α' εξάμηνο του 2014 (αύξηση 30%).
Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου συνεχίζει να υλοποιείται προσανατολισμένο στην ανάπτυξη νέων αγορών και προϊόντων, μέσω της περαιτέρω στελέχωσης και της σύναψης εμπορικών συνεργασιών κυρίως στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας, της Ελβετίας και της Μεγάλης Βρετανίας.
Το γεγονός αυτό εξηγεί την ελαφρά αύξηση των δαπανών διάθεσης, καθώς και έρευνας και ανάπτυξης, τα οποία όμως αντισταθμίζονται από την απόκτηση νέων πελατών.
O όμιλος εμφανίζει υγιή ισολογισμό και οικονομική ευρωστία, έχοντας μειώσει περαιτέρω το δανεισμό σε σχέση με την 31/12/2014 κατά 5%.
Επιπροσθέτως, τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν σε 16,25 εκατ. ευρώ, έναντι 15,72 εκατ. ευρώ στις 31/12/2014 και 15,35 εκατ. ευρώ στις 30/06/2014.
Συνεπώς, ο δείκτης ξένων προς ίδια κεφάλαια εμφάνισε κάμψη σε 0,76x, έναντι 0,78x στις 31/12/2014, ενώ ο δείκτης γενικής ρευστότητας ξεπέρασε το 1,61x.
Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 2,37 εκατ. ευρώ, το EBITDA σε 462 χιλ. ευρώ και τα αποτελέσματα μετά φόρων σε -184 χιλ. ευρώ για την συγκεκριμένη περίοδο.
«Οι ενέργειες του ομίλου για στοχευμένη διείσδυση στις διεθνείς αγορές παρουσιάζουν αποτελέσματα, ενισχυόμενες και από την συνεχή παρουσίαση νέων προϊόντων που αυξάνουν τις διαθέσιμες επιλογές, προσελκύοντας νέους πελάτες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Ευρώπης.
Η διεθνής αναγνώριση για τις λύσεις της Profile Software διευρύνεται με πρόσφατη την ανάδειξη του συστήματος Mobius ως "Wealth Management Application for the Year” από τα Technology Innovator Awards καθώς και της εταιρείας ως "Best Wealth Management Software Provider – Europe 2015” και "European Financial Services Software Solutions Provider 2015” από το Global Banking and Finance Review και το Global Fund Awards, αντίστοιχα.
Η Profile συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού της και στην εξειδικευμένη παρουσία της στις χώρες που δραστηριοποιείται, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε σημαντικές εκδηλώσεις για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, όπως οι πρόσφατες παρουσίες της στο τομέα του Wealth Management στην Αγγλία», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης