Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΒΖ: Στην τελική ευθεία το deal με τους βραζιλιάνους επενδυτές - Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι εξελίξεις

tags :
ΕΒΖ: Στην τελική ευθεία το deal με τους βραζιλιάνους επενδυτές - Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι εξελίξεις
Η ΕΒΖ έκλεισε τη χρονιά (01/07/2014 έως 30/06/2015) με ζημιές ρεκόρ
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το deal των Βραζιλιάνων και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις σχετικά με το αν θα προχωρήσει ή όχι η επικείμενη συμφωνία, η οποία έγινε γνωστή τον περασμένο Αύγουστο.
Ήδη οι συζητήσεις ολοκληρώνονται, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.
Στόχος των ξένων επενδυτών, όπως ανέφερε πρόσφατα και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γιαννακίδης, είναι να επενδύσουν ακόμα και παραπάνω από 50 εκατ. ευρώ στην EΒΖ, αφού στα πλάνα τους είναι και η μετατροπή κάποιων εργοστασίων σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.
Μάλιστα στη συνεργασία των δύο πλευρών, που αναμένεται αρχικά να είναι πενταετούς διάρκειας, η EΒΖ καλείται να λειτουργήσει και ως ενδιάμεσος μεταποιητικός σταθμός για λογαριασμό του ξένου ομίλου, όπου το προϊόν θα εξάγεται και στη Ρωσία, όπου υπάρχει συμφωνία για εξαγωγή 3 εκατ. τόνων ζάχαρης.
Αν το deal κλείσει, εκτιμάται ότι θα είναι σημαντική και η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2013, ο οργανισμός λιμένος Αλεξανδρούπολης υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το λιμάνι της Ιμπιτούμπα της Βραζιλίας, το μεγαλύτερο εξαγωγικό λιμάνι της χώρας, με σημαντικές εξαγωγές σόγιας και ζάχαρης προς τη Ρωσία.
Η ΕΒΖ πάντως έκλεισε τη χρονιά (01/07/2014 έως 30/06/2015) με ζημιές - ρεκόρ, αφού όχι μόνο κατάφερε να βρίσκεται στην τελευταία θέση των εισηγμένων εταιρειών από πλευράς ζημιών αλλά είχε συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικών επιδόσεων. Παρά τη μείωση των ζημιών στα 17,2 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο η χρονιά ἐκλεισε με ζημιές 72,4 εκατ. ευρώ και τζίρο 175 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης