Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι βασικοί μέτοχοι Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης βάζουν τα λεφτά στο MEGA

Οι βασικοί μέτοχοι Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης βάζουν τα λεφτά στο MEGA
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μέτοχοι της μειοψηφίας αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τυχόν αδιάθετες μετοχές
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ΑΜΚ του MEGA.
Η διοίκηση της εταιρείας με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μετόχων υλοποιούν στην πράξη την ΑΜΚ ύψους 15,1 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί το περασμένο Ιούνιο.
Οι βασικοί μέτοχοι Φώτης Μπόμπολας μέσω της Πήγασος Εκδοτικής που κατέχει ποσοστό 33% ο κ. Σταύρος Ψυχάρης μέσω του ΔΟΛ με ποσοστό 26% επί του μετοχικού κεφαλαίου θα κληθούν να βάλουν 5 εκατ. και 3,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Οι υπόλοιποι μέτοχοι με μικρότερα ποσοστά μετοχών στα επίπεδα του 5%, όπως o κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Όμιλος Κοπελούζος και ο κ Βίκτωρ Ρέστης, θα βάλουν την αντίστοιχη συμμετοχή τους για την κάλυψη της ΑΜΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μέτοχοι της μειοψηφίας αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τυχόν αδιάθετες μετοχές.
Το λογιστήριο της Τηλέτυπος εργάζεται πυρετωδώς για την συμπλήρωση του ενημερωτικού εντύπου, που θα κατατεθεί στη συνέχεια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΑΜΚ της Τηλέτυπος θα ανοίξει το δρόμο για την ευνοϊκότερη ρύθμιση των δανείων του MEGA, δηλαδή να γίνει αναδιάρθρωση από τις τράπεζες με καλύτερους όρους αναχρηματοδότησης για να είναι σε θέση η εταιρεία να αποπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις της.
Επίσης οι μέτοχοι του MEGA εμφανίζονται αποφασισμένοι και αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας με το νέο καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Να σημειωθεί ότι στην τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων του MEGA του περασμένου Ιουνίου οι δύο βασικοί μέτοχοι Φώτης Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης είχαν διατυπώσει την επιφύλαξή τους για τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ λόγω των κακών οικονομικών και πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτιμάται ότι θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα της εισηγμένης εταιρείας έτσι ώστε να λάβει την έγκριση για να αρχίσουν να... τρέχουν οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης της διαδικασίας ΑΜΚ.
Η τιμή της μετοχής κινείται σε ιστορικά χαμηλά και συγκεκριμένα στα 0,07 ευρώ την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016.
Η υψηλότερη τιμή της ήταν τα 0,117 ευρώ το Μάιο του 2015.
Η συναλλακτική δραστηριότητα της Τηλέτυπος στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι σχεδόν μηδενική.
Το ύψος των δανείων της Τηλέτυπος ανέρχονται στα 159 εκατ. ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι είναι υποχρεωμένοι να προκαταβάλλουν όπως και κάθε εταιρεία που προχωρά σε ΑΜΚ, να προπληρώνει την απαίτηση προς το ελληνικό Δημόσιο που ανέρχεται στο 1% της ΑΜΚ.
Στην περίπτωση της Τηλέτυπος θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.
Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι το χαράτσι προς το Δημόσιο πρέπει να καταβάλλεται με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ για να έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα και όχι στο άνοιγμα της διαδικασίας που στην ουσία λειτουργεί ως εμπόδιο για τις εταιρείες.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης