Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

XA: Σεμινάριο με θέμα «The capital market touch - Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έργων - Τάσεις εργαλεία και λύσεις»

tags :
XA: Σεμινάριο με θέμα «The capital market touch - Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έργων - Τάσεις εργαλεία και λύσεις»
Η νέα τάση χρηματοδότησης επιχειρήσεων και αναπτυξιακών έργων από τις κεφαλαιαγορές, αναδείχθηκε στο σεμινάριο 
Το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) διοργάνωσε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, με μεγάλη επιτυχία, σεμινάριο στο χώρο του Χρηματιστηρίου με θέμα: "The capital market touch" - Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έργων. Τάσεις εργαλεία και λύσεις. Προσέλκυση διαθέσιμης διεθνούς ρευστότητας μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Χρηματιστηρίου Αθηνών ώστε να αναδειχθούν οι διαθέσιμες λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Διευθυντής της EBRD κος Andre Kuusvek κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης 1 Μαρτίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα κυριότερα σημεία που αναδείχθηκαν από τη συνάντηση ήταν:

Η νέα τάση χρηματοδότησης επιχειρήσεων και αναπτυξιακών έργων από τις κεφαλαιαγορές.
Η διαθεσιμότητα επενδυτικών κεφαλαίων από το διεθνές περιβάλλον εφόσον τηρούνται αρχές διαφάνειας, εταιρικής διακυβέρνησης και επαρκούς ελεύθερης διασποράς.
Η ευρεία χρήση των Listed Private Equities/Listed Funds για τη χρηματοδότηση ΜμΕ καθώς και νεοφυών, καινοτόμων και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Η ετοιμότητα της τοπικής χρηματιστηριακής αγοράς για την υλοποίηση διεθνώς αποδεκτών χρηματοδοτικών λύσεων.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με την παρουσίαση - ομιλία της Dr Daniela Peterhoff - Partner, Head of Market Infrastructure, Oliver Wyman με θέμα: «Τάσεις στη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρώπη και διεθνώς. Πώς οι εταιρίες μπορούν να αξιοποιήσουν τις χρηματιστηριακές αγορές στην εξεύρεση κεφαλαίων;».
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα "Πώς οι Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αντλήσουν χρηματοδότηση μέσω του Χρηματιστηρίου;". Στη συζήτηση συμμετείχαν ο κος Andre Kuusvek - Director, Local Currency and Capital Markets Development (LC2), EBRD, ο κος Cedric Pacheco, Associate, Growth, AFME και η κα Daniela Peterhoff - Partner, Head of Market Infrastructure. Ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από την κα Γεωργία Μουρλά, Διευθύντρια Εισηγμένων Εταιριών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου ξεκίνησε με την ομιλία του Dr. Michel Degosciu - Founding Partner, LPX AG με θέμα: «Το χρηματοδοτικό εργαλείο των Listed Private Equities/Listed Fund για εταιρίες και έργα υποδομών».
Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ο κος Russell Healey - Partner, Foresight Group, ο κος John Newlands - Head of Investment Companies Research, Brewin Dolphin Limited, ο κος Nicola Redi, Ph.D - Investment Director, Vertis SGR S.p.A. και ο κος Hannes Takacs - Associate Director, Local Currency and Capital Markets Development (LC2), EBRD. Το θέμα της συζήτησης ήταν: «Η χρήση των Listed Private Equity/Listed Funds και των Ομολόγων Έργων στη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Έργων». Συντονιστής στη συζήτηση ήταν ο κος Νίκος Πορφύρης, Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης