Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Mega είναι πιθανό να καταλήξει στις τράπεζες - Προθεσμία έως 7/3 και το ομολογιακό των 88 εκατ.

Το Mega είναι πιθανό να καταλήξει στις τράπεζες - Προθεσμία έως 7/3 και το ομολογιακό των 88 εκατ.
Η μηδενική κάλυψη της αύξησης, το παρασκήνιο της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ, η απόλυτη αδιαφορία των μετόχων και το φάσμα της κατάρρευσης
Στα όρια δραματικής ταινίας περιστρέφονται οι εξελίξεις γύρω από το Mega τις τελευταίες ώρες μετά την απόλυτη αποτυχία κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ.
Υποτίθεται ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος χθες έπρεπε να ανακοινωθεί η κάλυψη της αύξησης και αυθημερόν να συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να αποφασίσει τη διάθεση αδιάθετων δικαιωμάτων.
Η κάλυψη (τρόπον του λέγειν αφού ήταν σχεδόν μηδενική) ανακοινώθηκε, το ΔΣ συνεδρίασε αλλά δεν αποφάσισε τίποτα παρά το γεγονός ότι στο εννιάμηνο με βάση τις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά το ποσό των 6 εκατ. ευρώ και οι υποχρεώσεις έφτασαν τα 180 εκατ. ευρώ εκ των οποίων οι 116 εκατ. ευρώ ήταν τραπεζικές.
Και με βάση τα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Μεγάλο κανάλι καθώς έληξε στις 29/02 η περίοδος χάριτος που είχαν χορηγήσει οι τράπεζες για μην καταγγείλουν το ομολογιακό δάνειο υπολειπόμενου ποσού 88 εκατ. ευρώ λόγω μη τήρησης συμπεφωνημένων χρηματοοικονομικών δεικτών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες έδωσαν στους μετόχους προθεσμία να καλύψουν την αύξηση τουλάχιστον μερικώς έως την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να μην κινήσουν διαδικασίες καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ η πλευρά του ΔΟΛ ανέφερε ότι έχει τα λεφτά αλλά θέλει να δει τις εξελίξεις και γι αυτό προς το παρόν δεν τα βάζει, αυτή του Πήγασου ζήτησε όλη η συμμετοχή της στην αύξηση να καλυφθεί με κεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεων προς την εταιρία παραγωγών του ομίλου της Άνωση (στο ενημερωτικό αναφέρθηκε ότι 2 εκατ. ευρώ θα πάρουν αν γίνει αύξηση οι Άνωση και ΑΤΑ) ενώ πλήρη αδιαφορία επέδειξε η πλευρά Βαρδινογιάννη που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατηγική της είναι να λάβει άδεια το STAR πράγμα που δε βρίσκει αντίθετη και την κυβέρνηση.
Σημειωτέον ότι ακόμα και αν βρεθούν τα λεφτά με ένα μαγικό τρόπο και καλυφθεί η αύξηση στο σύνολό της τα ίδια κεφάλαια δεν θα επαρκούν για συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις άδειες και θα απαιτηθεί καινούργια αύξηση κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης