Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα μηνύματα Ψυχάρη, o στρατηγικός επενδυτής στο ΔΟΛ και το μπλόκο στην πώληση της ταινιοθήκης του Mega

Τα μηνύματα Ψυχάρη, o στρατηγικός επενδυτής στο ΔΟΛ και το μπλόκο στην πώληση της ταινιοθήκης του Mega
«Ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της και ρίξει μαύρο στο σήμα της στη Digea το Mega δεν θα κλείσει», τόνισε ο Π. Ψυχάρης
Μήνυμα προς τους υπόλοιπους μετόχους του Mega, την κυβέρνηση αλλά και τις τράπεζες επιχείρησε να στείλει ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΟΛ με τη χθεσινή κατάθεσή του στη Βουλή ενώ ταυτόχρονα εκτίναξε την αξίας της ταινιοθήκης του Mega στα 100 εκ ευρώ και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπει επενδυτής στο ΔΟΛ και μάλιστα κατ επανάληψη.
Μεταξύ άλλων είπε ότι «ακόμα κι αν εμείς εκλείψουμε ο ΔΟΛ θα συνεχίσει είναι αυτό που είναι» και πως «εμείς λεφτά δεν έχουμε και δεν πρόκειται να βάλουμε στον ΔΟΛ. Κάνουμε όμως πλάνα και προσπάθειες για να βρούμε λεφτά ώστε να συνεχίσει ο Οργανισμός να λειτουργεί κανονικά.»
Αναφερόμενος στο Mega ισχυρίστηκε ότι «ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει πράξη την απειλή της και ρίξει μαύρο στο σήμα της στη Digea το Mega δεν θα κλείσει. Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες για να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε, η Nova, o ΟTE TV, το Ιντερνετ. Το Μega θα συνεχίσει να υπάρχει και να παράγει πρόγραμμα». Βέβαια η αισιοδοξία του κ. Ψυχάρη μπορεί να ήταν αναμενόμενη για το Mega ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η επιμονή του στην αξία της ταινιοθήκης του καναλιού την οποία προσδιόρισε στα επίπεδα των 100 εκ Ευρώ επιμένοντας μάλιστα κατ επανάληψη στη συγκεκριμένη αξία.
Κι αυτό όταν στις ίδιες τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της Τηλέτυπος η αξία της ταινιοθήκης προσδιορίζεται στα επίπεδα των 70 εκ Ευρώ ενώ ταυτόχρονα οι τράπεζες εκτιμούν ότι αν πουληθεί σε τρίτο το ποσό που μπορεί να επιτευχθεί είναι της τάξεως των 30 έως 35 εκ Ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό είναι προφανές ότι απέχει παρασάγγας από τις εκτιμήσεις του κ. Ψυχάρη ο οποίος ουσιαστικά με την τοποθέτησή του επιχειρεί να μπλοκάρει την όποια προσπάθεια πώλησης της ταινιοθήκης και εξαγοράς της από άλλο τηλεοπτικό σταθμό και να εγείρει ζητήματα απιστίας σε βάρος των μετόχων του σταθμού αν η ταινιοθήκη πουληθεί αισθητά χαμηλότερα των 100 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης