Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα επόμενα βήματα μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες – Πως θα καταβληθούν τα ποσά

Τα επόμενα βήματα μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες – Πως θα καταβληθούν τα ποσά
Βάσει του νόμου, το ποσό που προσέφερε ο κάθε ένας πρέπει να καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις
Μετά το τέλος του πολυσυζητημένου και αμφιλεγόμενου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οι τέσσερις (4) «νικητές» καλούνται να καταβάλλουν τα υπέρογκα ποσά, χάρη στα οποία… κέρδισαν.
Ειδικότερα, βάσει του νόμου, το ποσό που προσέφερε ο κάθε ένας πρέπει να καταβληθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Εντός των αμέσως επόμενων 15 ημερών οι νέοι καναλάρχες θα πρέπει να καταθέσουν την πρώτη δόση, ενώ το ανώτατο χρονικό επιτρεπτό όριο για να κατατεθεί και η τρίτη δόση είναι εντός δύο (22) ετών από την ημέρας ανακήρυξης.
Αν κάποιος από τους νικητές δεν καταβάλλει το χρηματικό ποσό εντός των 15 επόμενων ημερών, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανατροπή στη διαδικασία του διαγωνισμού.
Εξηγώντας, στην περίπτωση που ένας από τους τέσσερις επιχειρηματίες δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας, τότε εκπίπτει της θέσης του και την τηλεοπτική άδεια παίρνει ο επόμενος πλειοδότης.
Αναφέρεται πως ο επόμενος πλειοδότης είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε προσφέρει το ποσό των 61,5 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως σε 20 ημέρες θα γίνει ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες όσων πλειοδότησαν, καθώς μόνο τότε είναι οριστική η αδειοδότηση.
Υπενθυμίζεται πως τις πολυπόθητες άδειες εξασφάλισαν οι Ant1, Σκάι, Βαγγέλης Μαρινάκης και Χρήστος Καλογρίτσας.
Την πρώτη τηλεοπτική άδεια έλαβε ο Γιάννς Αλαφούζος, με τελικό τίμημα 43,6 εκατ. ευρώ, τη δεύτερη ο Χρήστος Καλογρίτσας με 52,6 εκατ., την τρίτη ο Ant1 με 75,9 εκατ. και την τέταρτη το Alter Ego ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, με 73,9 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης