Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η κατ' αρχήν συμφωνία για το Mega, η παρέμβαση πρωθυπουργού για Καλογρίτσα και οι κινήσεις Κοντομηνά

Η κατ' αρχήν συμφωνία για το Mega, η παρέμβαση πρωθυπουργού για Καλογρίτσα και οι κινήσεις Κοντομηνά
Παιχνίδι για γερά νεύρα από τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες που φέρνει …. νεύρα στην κυβέρνηση
Σκληραίνει το εκδοτικό πόκερ μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με τις συναντήσεις Ψυχάρη-Μαρινάκη και Κοντομηνά –Καλογρίτσα (η δεύτερη όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού) να τροφοδοτούν σενάρια αλλά και να καταδεικνύουν το νέο γύρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στον εκδοτικό κλάδο.
Έτσι το «ξεκαθάρισμα» που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση κινδυνεύει να αποδειχτεί μπούμερανγκ όταν οι παλιοί και νέοι παίκτες κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Οι πληροφορίες για τις συναντήσεις Ψυχάρη-Μαρινάκη έρχονται με το σταγονόμετρο αλλά παρ όλα αυτά φαίνεται και στις δυο περιπτώσεις να υπάρχει δυστοκία.
Παρά το γεγονός ότι οι κ.κ. Μαρινάκης και Ψυχάρης φαίνεται να έκαναν μια ευρύτερη συζήτηση για το Mega αλλά και το Άργος και την Ίριδα δεν φαίνεται να υπήρξε θετική κατάληξη.
Μάλιστα πηγές του ΔΟΛ σημειώνουν με νόημα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για συμφωνία με τον όμιλο Μαρινάκη καθώς ήδη υπάρχει ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής πράγμα που είχε «περιγράψει» και στη Βουλή ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Ψυχάρης.
Από την άλλη πλευρά όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία για το Mega η οποία θα λάβει σάρκα και οστά μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Συγκεκριμένα σε περίπτωση που ο διαγωνισμός καταπέσει ο όμιλος Μαρινάκη θα μπει ως λευκός ιππότης αποκτώντας μέσω αύξησης κεφαλαίου το πλειοψηφικό πακέτο του καναλιού ενώ αν δεν καταπέσει τότε θα αποκτήσει την περιουσία του καναλιού δίνοντας ως «αντάλλαγμα» στους υφιστάμενους μετόχους του καναλιού ποσοστό στη νέα εταιρία.
Την ίδια στιγμή δεν είχαν αίσια έκβαση οι συζητήσεις Καλογρίτσα και Κοντομηνά που έγιναν με μεσολάβηση Λάκη Λαζόπουλου αλλά και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες με παρέμβαση για την πραγματοποίηση της συνάντησης του ίδιου του πρωθυπουργού.
Ο όμιλος Κοντομηνά συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα στον Alpha με σχεδιασμό σεζόν κάνοντας πρεμιέρα από σήμερα θεωρώντας ως απολύτως βέβαιο πρώτον ότι ο διαγωνισμός θα «πέσει» στο ΣτΕ και δεύτερον θα υπάρξει πρόβλημα από τις κινήσεις που έχει δρομολογήσει σχετικά με το ρόλο Ιβάν Σαββίδη στο διαγωνισμό.
Το τοπίο που διαμορφώνεται δείχνει ότι οι παλαιοί εκδότες μετά το διαγωνισμό παίρνουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι γεγονός που μπορεί να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε αμηχανία.
Αμηχανία που ήταν έκδηλη αλλά και εκνευρισμός από τον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ όταν δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους του Alpha και του Star.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης