Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο στενός φίλος του Μπόμπολα, ο έρωτας για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ραντεβού με Σαββίδη για το Mega

Ο στενός φίλος του Μπόμπολα, ο έρωτας για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ραντεβού με Σαββίδη για το Mega
Όταν οι στενοί συνεργάτες των μετόχων του Mega ανακαλύπτουν εχθρούς ενώ οι ίδιοι δεν έβαλαν ούτε Ευρώ για αύξηση κεφαλαίου
Ένας στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος επί χρόνια του κ. Φώτη Μπόμπολα φαίνεται ότι αποτελεί το άνθρωπο που προσπαθεί να κρατήσει σε υποτυπώδη λειτουργία το Mega δημιουργώντας μάλιστα κλίμα εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών.
Πρόκειται για το νομικό σύμβουλο επί πολλά έτη κ. Βασίλη Δεληβοριά ο οποίος φέρεται να προσπαθεί να χρεώσει τις ευθύνες σε τράπεζες και δημοσιογράφους όταν είναι γνωστό πως οι ίδιοι οι μέτοχοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου που οι ίδιοι αποφάσισαν με τις ψήφους τους στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας.

Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι ότι ο κ. Δεληβοριάς αναφέρεται και σε θέματα πολιτικής του καναλιού κάνοντας λόγο για μόνιμο αποκλεισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή πάντως τα Μέσα Ενημέρωσης του κου Μπόμπολα έχουν εμφανώς φιλοκυβερνητική στάση ειδικά τους τελευταίους μήνες σε αντίθεση με την προεκλογική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνωση συμφερόντων του κ. Μπόμπολα ήταν όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews η εταιρία η οποία είχε εκχωρήσει απαιτήσεις από το Mega προς την ABC factors.
Όταν το Mega αδυνατούσε να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς την εταιρία του κ. Μπόμπολα, η εταιρία αυτή δεν κάλυψε τις υποχρεώσεις της προς την εταιρία factoring και όχι μόνο αλλά στις 18 Δεκεμβρίου 2015 έστειλε εξώδικο προς το Mega και την ABC ζητώντας να της καταβληθούν οι απαιτήσεις ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου που οδήγησε το κανάλι σε στάση πληρωμών.
Στη συνέχεια μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η Άνωση προχώρησε και σε έκδοση διαταγής πληρωμής κατά του Mega.
Επισημαίνεται ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ενώπιον 100 περίπου εργαζομένων που βρίσκονταν στον τηλεοπτικό σταθμό προκειμένου να ενημερωθούν για τη συνάντηση που είχε προηγηθεί με στελέχη της Alpha Bank ο κ. Δεληβοριάς κατήγγειλε ανοιχτά τους δημοσιογράφους ότι έριξαν «μαύρο» στην ενημέρωση του σταθμού, αντί να βάλουν πλάτη για να κρατηθεί στη ζωή.
Και δεν έμεινε μόνο εκεί.
Ταυτόχρονα έπλεξε το εγκώμιο διοικητικών υπαλλήλων, και απευθυνόμενος σε αυτούς που ήταν παρόντες τους απένειμε εύσημα λέγοντας «εσείς κρατάτε ζωντανό το μαγαζί παρότι δεν πληρώνεστε», σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους που έχουν δουλειές και σε άλλα ΜΜΕ.
Περιέγραψε μάλιστα το μέλλον του σταθμού μιλώντας για ένα μικρότερο και πιο νοικοκυρεμένο κανάλι.
Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συνάντηση του κ. Ιβάν Σαββίδη με τον κ. Μπόμπολα αλλά για να υπάρξει εξέλιξη σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του καναλιού θα πρέπει να συναινέσουν και άλλοι μέτοχοι. Πρόκειται μάλιστα για μια συνάντηση που προκάλεσε έκπληξη λόγω της αντιπαράθεσης που υπήρχε προ τριετίας μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή δημοσιεύματα των εφημερίδων του ομίλου Μπόμπολα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την οικονομική επιφάνεια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης