Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Yπάρχει σχέδιο (;) να «βγάλουν» την οικογένεια Κουτσολιούτσου από την Folli Follie και η Fosun με άλλον επενδυτή να αναλάβουν την εταιρεία

tags :
Yπάρχει σχέδιο (;) να «βγάλουν» την οικογένεια Κουτσολιούτσου από την Folli Follie και η Fosun με άλλον επενδυτή να αναλάβουν την εταιρεία
Yπάρχει σχέδιο (;) να «βγάλουν» την οικογένεια Κουτσολιούτσου από την Folli Follie και η Fosun με άλλον επενδυτή να αναλάβουν την εταιρεία
Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην αγορά η στροφή 180 μοιρών που έκανε η Fosun, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα στην διοίκηση Folli Follie σχετικά με τις κατηγορίες του αμερικανικού fund QCM, ενώ μέχρι πρότινος παρείχε την αμέριστη στήριξης της.
Ο κινέζικος Όμιλος, που μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την έκθεση της QCM έσπευσε να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie από το 13,89% στο 16,37%, κίνηση που ερμηνεύτηκε από την αγορά ως στήριξη στην εταιρεία, έρχεται τώρα να ζητήσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες που διατυπώνονται.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την κίνηση αυτή της Fosun είναι σύμφωνα με στελέχη της αγοράς πολλά.
Αίρει τη εμπιστοσύνη της προς την Folli Follie;
Θεωρεί ότι υπάρχουν μελανά σημεία στην αποτύπωση των οικονομικών μεγεθών της ελληνικής εισηγμένης;
 
Ή ο κινέζικος Όμιλος θέλει μαζί με άλλον επενδυτή να «βγάλει» την οικογένεια Κουτσολιούτσου από το μετοχικό κεφάλαιο της Folli Follie και να αναλάβει τον έλεγχο της;
Τα σενάρια για εκδίωξη της οικογένειας Κουτσολιούτσου από την εισηγμένη δίνουν και παίρνουν στην αγορά τις τελευταίες ώρες.
Μάλιστα πηγές που βρίσκονται κοντά στις εξελίξεις υποστηρίζουν ότι η κίνηση της Fosun στην παρούσα φάση μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς η μετοχή της Folli Follie πλέον είναι φθηνή, καθώς έχει χάσει πάνω από το μισό της αξίας, γεγονός που την καθιστά εύκολο στόχο επιθετικής εξαγοράς.
Πόσο μπορεί να ευσταθούν τα σενάρια αυτά;
Ποια θα είναι η αντίδραση της οικογένειας Κουτσολιούτσου;
Θα μπορέσει να αντιδράσει;
Ή θα χάσει την εταιρεία που ίδρυσε πριν από 35 χρόνια;
Προς ενίσχυση των παραπάνω σεναρίων στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν πως η Fosun σπάνια προχωρά σε μια επένδυση χωρίς να επιδιώξει την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχή, όπως φάνηκε πρόσφατα στις επενδύσεις της στις LANVIN και WOOLFORD.
Να σημειωθεί ότι η Fosun όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, που θα ενισχύσουν την παρουσία του Ομίλου.
Η Fosun δημιουργήθηκε το 1992 από πέντε συμφοιτητές, ανάμεσα στους οποίους ο νυν επικεφαλής και πρόεδρος, Guo Guangchang.
Από το 2010 έως το 2015, η Fosun έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε εταιρείες και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο, σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, ο τουρισμός, η μόδα, ο αθλητισμός και ο τραπεζικός τομέας, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Οι επενδύσεις περιελάμβαναν το Club Med, το Thomas Cook Group, το Cirque du Soleil, την αμερικανικό brand ρούχων St John και την ελληνική Folli Follie.
Στα τέλη του 2014 η Fosun εξαγόρασε την ασφαλιστική εταιρεία Meadowbrook στις ΗΠΑ, ενώ έχει επενδύσει και στην αυστραλιανή πετρελαϊκή εταιρεία Roc Oil, καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, σημαντική αγορά αποτελεί η Πορτογαλία, όπου η Fosun έχει επενδύσει συνολικά, από το 2014 έως σήμερα, 2,3 δισ. ευρώ.
Η Fosun βρίσκεται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης, με τον Όμιλο να έχει περιουσιακά στοιχεία που φτάνουν κοντά στα 66 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης