Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μουζάκης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών αποφάσισε η Γ.Σ. - Εκλογή δύο νέων μελών στο Δ.Σ.

Μουζάκης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών αποφάσισε η Γ.Σ. - Εκλογή δύο νέων μελών στο Δ.Σ.
Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών ετών, αποφάσισε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Μουζάκης
Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών ετών, προς τον σκοπό εξυγίανσης της εταιρείας, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Μουζάκης.
Η Γ.Σ. αποφάσισε, παράλληλα, την αντικατάσταση των ανωνύμων μετοχών της εταιρείας σε ονομαστικές, ενώ ενέκρινε την εκλογή δύο νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ειδικότερα, η εταιρεία « ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΑΕΒΕΜΕ» ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που συνήλθε την 28 η Ιουνίου 2019 στο στην έδρα της εταιρείας Λ. Κηφισού αριθμ.41 Αιγάλεω και ώρα 12:30 στην οποία παρέστησαν 26 μέτοχοι και οι 4 εκτελεστές των κληρονόμων που έχουν δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 3261 /05-04-2002 διαθήκη του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΗ (1.ΚΟΥΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 2. ΣΑΡΑΦΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 3. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4. ΣΒΕΣΤΟΝΩΦ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ) που κατέχουν 26.8736.015 μετοχές επι του συνόλου εκδοθέντων μετοχών 32.188.050 ήτοι ποσοστό 83,49% του καταβεβλημένου κεφαλαίου. Η Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ως εξής:
Θέμα 1ο: Υποβολή προς έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς της εταιρικής χρήσης από 01.01.2018 έως 31.12.2018, έπειτα από ακρόαση και έγκριση των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου περί των πεπραγμένων της ως άνω χρήσης και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
Αποφασίστηκε η έγκριση των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2018, των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών- Λογιστών.
Θέμα 2ο&3ο : Έγκρισης των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου και Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2018.
Αποφασίστηκε η έγκριση των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου που έγιναν κατά την διαχειριστική περίοδο 2018 ( 1/1 – 31/12/2018).
Θέμα 4ο Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου έτος 2018 και προέγκριση 2019.
Εγκρίθηκε η καταβολή των αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη χρήση 2018, σύμφωνα με τη σχετική προέγκριση της Γ.Σ. της 29.6.2018.
Ειδικότερα εγκρίθηκε η καταβολή, συνολικού ποσού 14.203,00 ευρώ, για τη συμμετοχή των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο Επίσης προεγκρίθηκε, η καταβολή αποζημιώσεων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε αυτό κατά τη χρήση 2019, αμοιβή 15.100,00€ και στην Επιτροπή Ελέγχου 1.000,00€ μικτά για κάθε μέλος άρα σύνολο 3.000,00€ .
Θέμα 5ο: Εκλογή δύο Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών τακτικού και αναπληρωματικού για τον έλεγχο των Ετήσιων και Εξαμηνιαίων Οικονομικών Καταστάσεων ( Εταιρείας και Ενοποιημένων ) από 01.01.2019 έως 31.12.2019 και καθορισμός της αμοιβής του.
Εξελέγησαν για τον τακτικό έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας κατά τη χρήση 2019 , μετά από έλεγχο των προσφορών που είχε στην διάθεσή του από τις κάτωθι Ελεγκτικές εταιρείες: PKF ΕΥΡΩΕΛΕΚΤΙΚΗ, ACE, MAZARS, ομόφωνα εισηγείται την ανάθεση του ελέγχου στην . PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε για τον έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας και του Ομίλου κατά τη χρήση 2019 Καθορίστηκε η αμοιβή τους για τον έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας και Ενοποιημένων κατά τη χρήση 2019 σε ευρώ 21.560,00 πλέον ΦΠΑ.
Θέμα 6ο: Παροχή εγκρίσεως άδειας προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές της εταιρείας για τη διενέργεια πράξεων που υπάγονται στους σκοπούς της εταιρείας και για την συμμετοχή τους σε εταιρείες που επιδιώκουν ομοίους, συναφείς, ή παρεμφερείς σκοπούς σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 1 του ν. 4548/2018. .
Αποφασίστηκε η χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 1 του ν. 4548/2018, στα μέλη του και στους διευθυντές της Εταιρίας να συμμετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή και στη διεύθυνση εταιριών του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς με αυτούς της Εταιρίας.
Θέμα 7ο: Έγκριση εκλογής ως Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο, εις αντικατάσταση του παραιτηθέντος Σπυρίδωνος Λαδά του Παύλου.
Εγκρίνει την εκλογή Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους τον κ.ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΚΟ του Κωνσταντίνου.
Θέμα 8ο: Έγκριση εκλογής νέου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο Εγκρίνει την εκλογή του μέλους του Δ.Σ τον κ. ΣΒΕΣΤΟΝΩΦ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.
Θέμα 9ο: Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών ετών προς το σκοπό εξυγίανσης της εταιρείας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών και ταυτόχρονη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με Κεφαλαιοποίηση Διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας, άρθρα 23-29 ν.4548/2018.
Αποφασίστηκε η μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών ετών προς το σκοπό εξυγίανσης της εταιρείας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών και ταυτόχρονη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, με Κεφαλαιοποίηση Διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας.
Θέμα 10ο: Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας για την ταυτόχρονη αυξομείωση Κεφαλαίου. Αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας για την ταυτόχρονη αυξομείωση Κεφαλαίου.
Θέμα 11ο: Εναρμόνιση του καταστατικού της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018 και κωδικοποίησης του σε ενιαίο κείμενο
Αποφασίστηκε η εναρμόνιση του καταστατικού της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4548/2018 και κωδικοποίησης του σε ενιαίο κείμενο Θέμα 12ο: Ονομαστικοποίηση των Μετοχών της εταιρείας σύμφωνα με το αρθρο 184 του ν. 4548/2018.
Αποφασίστηκε για την Ονομαστικοποίηση των Μετοχών, τo Διοικητικό Συμβούλιο να πράξει όσα χρειάζεται για να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπετε στην παρ.5.3.7 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών << εισαγωγή μετοχών, λόγω μετατροπής μετοχών , άλλης κατηγορίας >>.
Θέμα 13ο: Διάφορα θέματα - Ανακοινώσεις.
Δεν προτάθηκαν για συζήτηση άλλα θέματα.

Αλλαγή σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 28/06/2019 της Εταιρείας, εκλέχθηκαν δύο νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας μετά τις εκλογή των δύο μελών από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 28/06/2019 είναι:
Εκτελεστικά
Ελευθερία Μουζάκη του Διονυσίου, Πρόεδρος
Στυλιανός Χατζημιχελάκης του Χαριλάου, Αντιπρόεδρος
Εμμανουήλ Παυλάκης του Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος
Διονύσιος Σαράφης του Θεοδώρου, μέλος
Δημήτριος Σβεστονώφ του Αλεξάνδρου, μέλος
Μη Εκτελεστικά
Αντώνιος Μουζάκης του Ιωάννη , Μη εκτελεστικό μέλος
Αθανάσιος Κάτσιος του Παντελή,, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
Μάρκος Καλούδης του Κωνσταντίνου, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης