Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γενική Συνέλευση – θίασος του Ελλάκτωρ – Η επόμενη παράσταση 22/4 – Κόντρα Reggeborgh – Greenhill για… ανοησίες ενώ οι μέτοχοι δεν συνομιλούν

Γενική Συνέλευση – θίασος του Ελλάκτωρ – Η επόμενη παράσταση 22/4 – Κόντρα Reggeborgh – Greenhill για… ανοησίες ενώ οι μέτοχοι δεν συνομιλούν

Αντί οι βασικοί μέτοχοι, Reggeborgh και Greenhill να επιδιώξουν να τα βρουν ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του Ελλάκτωρ αλληλοκατηγορούνται

Σχετικά Άρθρα
Για ακόμη μία Γενική Συνέλευση στον Ελλάκτωρ σήμερα 2 Απριλίου 2021 αποφάσεις δεν ελήφθησαν, η κόντρα μεταξύ των βασικών μετόχων συνεχίστηκε και το προεδρείο της εταιρείας αντί να λειτουργήσει συναινετικά επιχείρησε με σπασμωδικές κινήσεις και ανόητες διαδικασίες να μπλοκάρει ένα βασικό μέτοχο.

Την ίδια στιγμή η μετοχή του Ελλάκτωρ, λόγω Άκτωρ, συνεχίζει να δέχεται πιέσεις και κάθε μήνας παράτασης οδηγεί σε απαξίωση της κατασκευαστικής εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση στις 2 Απριλίου αναβλήθηκε για τις 22 Απριλίου, δηλαδή 20 ημέρες μετά, και στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα χρειαστεί πάλι η καταστατική πλειοψηφία του 67% τουλάχιστον και η ψήφος του 66% των παρόντων μετόχων της απαρτίας.

Τι συνέβη στη Γενική Συνέλευση της 2ας Απριλίου;

Η πλευρά των Ολλανδών της Reggeborgh που κατέχει άμεσα το 14,75% του Ελλάκτωρ διατηρεί τα δικαιώματα ψήφων του 12,55% που διαθέτει ο Λεωνίδας Μπόμπολας και έμμεσα ή άμεσα ελέγχουν ακόμη 10% του ομίλου, κατηγόρησε το αντίπαλο στρατόπεδο των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη με την Greenhill για μετοχικό πραξικόπημα.
Ενώ αναγνωρίζει η πλευρά των Ολλανδών ότι η Greenhill ελέγχει το 25,58% του Ελλάκτωρ δεν διέθετε τα απαραίτητα τυπικά δικαιώματα ψήφων.
Συγκεκριμένα εμφανιζόταν η πλευρά της Greenhill με ποσοστό περίπου 3,5%, η εταιρεία Aiolos Investor, που λειτουργεί για λογαριασμό της Farallon, τα δικαιώματα ψήφων του υπόλοιπου 18%, ενώ η Pemanoaro, των αδελφών Καλλιτσάντση εμφανίστηκε με ποσοστό λίγο πάνω από 5%.
Πρακτικά, το προαναφερόμενο σχήμα, ελέγχεται από την Greenhill.
Ενώ λοιπόν η συνολική απαρτία της Γενικής Συνέλευσης της 2ας Απριλίου ήταν 59,16%, η πραγματική απαρτία ξεπερνούσε το 76%, αλλά δεν αναγνωρίστηκαν μέρος των ποσοστών της Aiolos Investor.

Πριν μπορούσαν... αλλά τώρα δεν μπορούν

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ακριβώς αυτή η μετοχική σύνθεση με την οποία εμφανίστηκε η Greenhill, των εφοπλιστών Μπάκου - Καϋμενάκη, είναι ακριβώς η ίδια που συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου 2021.
Τότε η Reggeborgh και η διοίκηση του Ελλάκτωρ δεν είχαν πρόβλημα, αλλά στη Γενική Συνέλευση της 2ας Απριλίου είχαν πρόβλημα.
Δηλαδή... άλλα τότε... άλλα τώρα.

Απουσιάζει η ουσία

Αντί λοιπόν οι βασικοί μέτοχοι, Reggeborgh και Greenhill να επιδιώξουν να τα βρουν ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του Ελλάκτωρ αλληλοκατηγορούνται προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της επενδυτικής κοινότητας και τη χλεύη των ανταγωνιστριών εταιρειών.
Η εικόνα που παρουσιάζει ο Ελλάκτωρ προσομοιάζει με αρχαιοελληνική θεατρική παράσταση με συνεχείς εναλλαγές ρόλων, αγνοώντας ωστόσο ότι η κατάσταση από κωμωδία του Αριστοφάνη μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία του Ευριπίδη ή του Αισχύλου.

Συμπέρασμα

Ο Ελλάκτωρ θέλει λύσεις και όχι θεατρικές παραστάσεις.
Ο Ελλάκτωρ θέλει κεφάλαια και όχι ανόητες συγκρούσεις.
Ο Ελλάκτωρ συμφωνία μετόχων και όχι ανούσιες κοκορομαχίες.
Η επόμενη παράσταση 22 Απριλίου 2021.

Τι ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της 2ας Απριλίου

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Greenhill, ζητήθηκε αναβολή της συζήτησης και της ψηφοφορίας, καθώς δεν έχουν επίσημη πληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν στον Όμιλο (απόρριψη προσωρινής διαταγής για συμμετοχή στον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού - δείτε εδώ, εμπλοκή με Roadis - δείτε εδώ).
Ο δικηγόρος του ολλανδικού ομίλου, Γ. Σωτηρόπουλος, είπε ότι η Reggeborgh είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της ως μέτοχος και να ενισχύσει χρηματοδοτικά τον όμιλο, ενώ η Greenhill δεν μπορεί να το κάνει και φυγοπονεό.
Ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 20 ημερών, όπως ανακοίνωσε το προσωρινό προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης.

Εμπλοκή με την Greenhill

Εν τω μεταξύ επεισοδιακά άρχισε η γενική συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτωρ, σήμερα 2 Απριλίου 2021, καθώς προέκυψε εμπλοκή με το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Greenhill, των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη.
Όπως υποστήριξε το προσωρινό προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, υπό τον Γ. Μυλωγιάννη, η Greenhill, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της ΕΧΑΕ, έχει ποσοστό δικαιωμάτων επί 3,3 εκατ. μετοχών.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη υποστήριξαν ότι έχουν δικαιώματα για 42.980.666 μετοχές, ήτοι ποσοστό 18,5%.

Για πραξικόπημα μίλησε η Reggeborgh

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Μυλωγιάννη, οι 39.647.333 μετοχές ανήκουν στην ενεχυρούχο δανείστρια Aiolos Investor, για την οποία όμως δεν έχει κατατεθεί πληρεξούσιο άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου.
Ο δικηγόρος του ολλανδικού ομίλου Reggeborgh, Γ. Σωτηρόπουλος, έκανε λόγο για πραξικόπημα καθώς οι εφοπλιστές προσπάθησαν να εμφανίσουν ότι έχουν δικαιώματα ψήφου για 42 εκατ. μετοχές ενώ τα δικαιώματά τους είναι 3,4 εκατ.
Ο ίδιος αναρωτήθηκε ποια είναι η εταιρεία Aiolos Investor, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά, και σε ποιον ανήκει.
Τόνισε επίσης ότι η κίνηση αυτή της Greenhill σημαίνει είτε ότι δεν ξέρει τι της γίνεται είτε έκανε την ανακριβή δήλωση συμμετοχής στη γενική συνέλευση με στόχο την εξαπάτηση των μετόχων.

Τι απάντησε η Greenhill

Η Greenhill κατέθεσε ένσταση επί του πίνακα μετόχων η οποία όμως δεν έγινε δεκτή, ενώ το προσωρινό προεδρείο της γενικής συνέλευσης δέχτηκε πως η εταιρεία Greenhill συμμετέχει με μόνο 3,3 εκατ. δικαιώματα ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης