Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Cenergy: Σκέψεις για placement του 6% - 8% των μετοχών με discount 10% -12%, θα αντληθούν 27 με 37 εκατ.

Cenergy: Σκέψεις για placement του 6% - 8% των μετοχών με discount 10% -12%, θα αντληθούν 27 με 37 εκατ.
Στην δεύτερη ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών θυγατρικών του σκέφτεται να προχωρήσει ο όμιλος Βιοχάλκο
Σχετικά Άρθρα

Στη δεύτερη ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών θυγατρικών του, σχεδιάζει να προχωρήσει μελλοντικά ο όμιλος Βιοχάλκο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακές πηγές ενδεχομένως να διαθέσει το 6% - 8% των μετοχών της Cenergy με ένα discount της τάξεως του 10% -12%.
Συγκεκριμένα, η Βιοχάλκο η οποία κατέχει το 79,78% των μετοχών της Cenergy εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει μεταξύ 11,4 – 15,2 εκατ. μετοχές σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 2,406 – 2,46 ευρώ και τα έσοδα του placement αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 27 έως 37 εκατ. ευρώ.
Το δέλεαρ για τους ξένους επενδυτές θα είναι η υψηλή ανάπτυξη της Cenergy καθώς μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο πρόσθεσε περί τα 150 εκατ. ευρώ νέα έργα.
Η ενδεχόμενη διάθεση των μετοχών της Cenergy θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδα άνω των 500 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, μια αποτίμηση η οποία αυξήθηκε κατά 200 εκατ. ευρώ ύστερα απο την διεκδίκηση απο την Nexans τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και το μπαράζ μεγάλων έργων τόσο στον τομέα των υπόγειων καλωδίων, όσο και στον τομέα των σωλήνων για αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αυξάνεται η διασπορά με ξένους επενδυτές

Με την νέα διάθεση μετοχών αυξάνει περαιτέρω την ελεύθερη διασπορά μετοχών στο 29% και στο μετοχολόγιο εισέρχονται ξένοι θεσμικοί επενδυτές οι οποίοι έχουν στόχο να αποκομίσουν μεσομακρόθεσμα οφέλη, απο την απο την υψηλή ανάπτυξη της εταιρείας.
Παράλληλα, η νέα αύξηση των ελεύθερων μετοχών θα ακολουθήσει την προηγούμενη διανομή δωρεάν μετοχών της Cenergy προς τους μετόχους της Elvalhalcor.
Πριν απο μια εβδομάδα, η Cenergy ανακοίνωσε ένα μεγάλο συμβόλαιο καθώς το τμήμα σωλήνων της, η Σωληνουργεία Κορίνθου, σε συνεργασία με τη Snam, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας στον κόσμο, εκτελεί μια παραγγελία σωλήνων 440 χλμ. που αποτελούν τους πρώτους σωλήνες που κατασκευάστηκαν για δίκτυο υψηλής πίεσης μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που είναι πιστοποιημένοι και για την μεταφορά έως 100% υδρογόνου.
Στο α’ τρίμηνο του έτους, το ανεκτέλεστο παραγγελιών ανήλθε σε 650 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη της Cenergy διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκατ. ευρώ απο 1,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 189%.

Δη.Παφ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης