Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιntralot: Aναβάθμιση από Moody’s (Caa1) και διπλάσιο EBITDA στο εξάμηνο 2021 - Τι ακολουθεί;

Ιntralot: Aναβάθμιση από Moody’s (Caa1) και διπλάσιο EBITDA στο εξάμηνο 2021 - Τι ακολουθεί;
Ποιες δυνατότητες της Intralot Inc μετά την αναδιάρθρωση – αναβαθμίσεις

Διπλάσια λειτουργικά κέρδη έναντι του περασμένου τριμήνου θα καταγράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Intralot στο πρώτο εξάμηνο, ως αποτέλεσμα της υψηλής ανάπτυξης στις ΗΠΑ αλλά και της συνεχούς συρρίκνωσης του κόστους σε όλους τους υπόλοιπους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο τρίμηνο του έτους η Intralot εμφάνισε κέρδη Εbidta 24,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 55,4% και το δεύτερο εξάμηνο, τα λειτουργικά κέρδη εκτιμάται να διαμορφωθούν κοντά στα 50-55 εκατ. ευρώ, όσα καταγράφηκαν δηλαδή για όλη την χρήση του 2020.
Oι ανοδικές τάσεις -τις οποίες είχε επισημάνει η διοίκηση της Intralot – διατηρούνται και στο εξάμηνο βελτιώνοντας τον ισολογισμό, και με την συνδρομή της αμερικανικής Intralot Inc η οποία αποτέλεσε το “κλειδί” για την συμφωνία που επετεύχθη με τους ομολογιούχους μειώνοντας τον δανεισμό κατά 163 εκατ. ευρώ.

Moody’s: Προς αναβάθμιση Caa1

Xθες αργά το απόγευμα, ένας ακόμα πιστοληπτικός οίκος αναμενόταν να προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές.
Ειδικότερα, η Moody’s αξιολόγησε το χρέος της Intralot με διαβάθμιση Caa1 διατηρώντας τις προοπτικές σταθερές. Η αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s είναι η δεύτερη κατά σειρά τους τελευταίους μήνες, ύστερα από την πρόσφατη αναβάθμιση από την Fitch.
Η Moody’s είχε εντάξει την Intralot σε καθεστώς αναθεώρησης της πιστοληπτικής ικανότητας από τις 19 Αυγούστου 2021 και συνήθως τα κριτήρια που χρησιμοποιεί είναι πιο αυστηρά σε σύγκριση με τους δυο άλλους ελεγκτικούς οίκους αξιολόγησης.

Ποιες δυνατότητες της Intralot Inc μετά την αναδιάρθρωση – αναβαθμίσεις

Κατά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους και ειδικότερα κατά την συμφωνία ανταλλαγής με τους ομολογιούχους του 2024 συμμετείχαν αμερικανικά funds όπως το Oak Hill, M&G Plc, Beach Point Capital κ.α oι οποίοι έλαβαν μετοχές της Intralot Inc σε ποσοστό 34%.
Τα εξειδικευμένα αυτά funds αναδιάρθρωσης εισήλθαν στην συμφωνία με την Intralot Ιnc προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις υπεραξίες τους.
Διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να ενισχύσουν την αμερικανική θυγατρική και να αυξήσουν την αποτίμηση της, εν όψει της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Nasdaq.
Mια από τις λύσεις είναι να προχωρήσουν σε joint venture με την ελληνική πολυεθνική προκειμένου να διεκδικήσουν μια μεγάλη σύμβαση λοταρίας ή άδειας αθλητικού στοιχηματισμού.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η αποτίμηση που έλαβε η Intralot Ιnc κατά την συμφωνία αναδιάρθρωσης θα είναι πολύ διαφορετική, εξαιτίας και της ραγδαίας ανάπτυξης της αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού στις ΗΠΑ.
Επιπρόσθετα, η ίδια η εταιρεία με την βελτίωση του ισολογισμού, σε εύλογο χρόνο, θα δύναται να βγει εκ νέου στις αγορές ώστε να αντικαταστήσει τα υψηλότερα κουπόνια.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης