Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όλες οι λεπτομέρειες της έκδοσης ομολογιακού 250 εκ ευρώ από ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ - Από 10/11 έως 12/11 η δημόσια προσφορά

Όλες οι λεπτομέρειες της έκδοσης ομολογιακού 250 εκ ευρώ από ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ - Από 10/11 έως 12/11 η δημόσια προσφορά
Σήμερα εγκρίνεται το ενημερωτικό δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα 8 Νοεμβρίου 2021 αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 250 εκ ευρώ και με ελάχιστο ποσό έκδοσης τα 200 εκ ευρώ.
Αύριο θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης της έκδοσης ενώ η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς θα ξεκινήσει την Τετάρτη 10/11/2021 στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12/11/2021 στις 4 το απόγευμα ενώ στόχος να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του ομολόγου στο Χρηματιστήριο είναι η 17η Νοεμβρίου 2021.

Η χρήση αντληθέντων κεφαλαίων


Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια (250 εκ ευρώ που είναι ο στόχος) μετά την αφαίρεση των εξόδων έκδοσης που θα φτάσουν τα 6 εκ ευρώ θα διατεθούν ως εξής:
Πόσο 30 εκατ. για την καταβολή τιμήματος για την αγορά οικοπέδου και αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα.
Τα ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν, για αποθήκευση και διακίνηση προϊόντων του Ομίλου.
Η εταιρία αυτή τη στιγμή δεν έχει οριστικοποιήσει τη συναλλαγή και υπόσχεται ότι αν δεν ολοκληρωθεί ότι θα αναζητήσει ακίνητα, γειτονικά με τα βιομηχανικά ακίνητα της Εταιρείας ή των θυγατρικών της στην περιοχή των Οινοφύτων που εξυπηρετούν τις επιχειρηματικές ανάγκες του Ομίλου και, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να βρεθούν ως άνω ακίνητα μέχρι τις 31.10.2022 ή το ποσό που διατεθεί είναι μικρότερο των €30 εκατ., η Εταιρεία θα διαθέσει μέχρι τις 31.12.2022 το τυχόν αδιάθετο ποσό για να καλυφθούν ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.
Ποσό 154 εκ ευρώ θα διατεθεί, εντός 45 ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης, για μείωση βραχυπρόθεσμου δανεισμού και συγκεκριμένα 1) 43 εκατ. στην EUROBANK για την αποπληρωμή αλληλόχρεων λογαριασμών ύψους €46 εκατ., 2) ποσό 56 εκ ευρώ στην ALPHA BANK για την αποπληρωμή αλληλόχρεων λογαριασμών, υπολοίπου 58 εκ ευρώ και 3) ποσό 55 εκ ευρώ στην Εθνική για την αποπληρωμή αλληλόχρεων λογαριασμών αναξόφλητου υπολοίπου 56 εκ ευρώ
Ποσό 60 εκ ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών του ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης.

Τα δάνεια του ομίλου


Αξίζει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά η έκδοση του ομολογιακού προορίζεται για τη μείωση των τραπεζικών δανείων τραπεζών οι οποίες έχουν το ρόλο του κυρίου Αναδόχου και του Αναδόχου της προσφοράς αλλά και του συμβούλου έκδοσης (Eurobank) οι οποίοι μεταφέρουν το δικό τους ρίσκο στους ομολογιούχους.
Επισημαίνεται ότι κατά την 30.6.2021, το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου ανερχόταν σε €730,4 εκατ. Οι δανειακές συμβάσεις του Ομίλου περιλαμβάνουν περιοριστικές ρήτρες (covenants), οι κυριότερες εκ των οποίων είναι Καθαρός δανεισμός / Πωλήσεις, Υποχρεώσεις / Καθαρή θέση, Κυκλοφορούν ενεργητικό / Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, Καθαρός Δανεισμός / EBITDA και Αποθέματα / Δανεισμός.
Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι η ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ δεν έχει αιτηθεί εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της και των ομολογιών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης